Vesivahinko sulkee Kiskon kirjaston ainakin syyskuuksi

5
Huono sääsuojaus johti vesivahinkoon Kiskon kirjaston kattoremontin yhteydessä.

Kiskon kirjasto on suljettuna ainakin syyskuun ajan kattoremontin yhteydessä sattuneen vesivahingon takia. Vesi pääsi vuotamaan sisälle kirjaston tiloihin elokuun puolivälin rankkasateiden seurauksena.

Salon kaupungin kiinteistöpäällikkö Janne Lehdon mukaan kattoremonttia tekevän urakoitsijan sääsuojaus petti runsaiden vesisateiden keskellä.

– Suojapressut ovat yksinkertaisesti vesisateessa pettäneet. Sen tarkemmin en osaa vaurioista sanoa, mutta kuivaustöitä tehdään paikalla parhaillaan. Katto piti korjata jo aiemmin kesällä, mutta homman aloitus viivästyi pidemmälle kesään. Varmaan vastaavaa ongelmaa ei olisi edes tullut, jos töihin olisi päästy aiemmin kesällä, Lehto tuumii.

Lehdon mukaan kyse on viimeisestä Salon kaupungin tilaamasta kattoremontista, joka tehdään ilman huputusta, eli rakennuksen katon säältä suojaamista.

– Ainakin kun puhutaan tällaisista tiloista, jotka ovat jatkuvassa käytössä, Lehto vahvistaa.

Kirjastopalvelupäällikkö Jaakko Lind harmittelee tapahtunutta erityisesti siksi, että Toijan koulun oppilaat ovat olleet aktiivisia Kiskon kirjastopalveluiden käyttäjiä.

– Siellä on aktiivisia opettajia, jotka ovat tuoneet oppilaita vierailulle kirjastoon ja tapahtunut harmittaa erityisesti heidän puolestaan. Kirjastoa ei päästä näillä näkymin avaamaan ainakaan syyskuussa, mutta toivottavasti mahdollisimman pian lokakuussa.

Salon kirjastopalveluissa mietitään myös sellaista ratkaisua, voisiko toinen kaupungin kirjastoautoista jollain tavalla korvata väliaikaisesti Kiskon kirjaston palvelut alueella.

– Se on tällä hetkellä selvitysvaiheessa. Katsotaan, onko se mahdollista, Lind sanoo.

Sisätiloihin päässyt vesi on vahingoittanut ainakin osittain kausikirjallisuutta, joka ajoittaa syksyyn, talveen ja jouluun. Sitä Lind ei osaa vielä arvioida, onko osa aineistosta tuhoutunut käyttökelvottomaksi.

– Kirjastotyöntekijä käy parhaillaan aineistoa läpi ja selvittää tuhojen laajuutta. Vielä ei tiedetä, pitääkö osa aineistosta hävittää kokonaan. Se on mahdollista.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tavis torilta
1 vuosi sitten

Korjaustyöt kilpailutetaan, halvimman urakkatarjouksen tehnyt saa työn tehtäväkseen ja kerää tekijöitä ympäriltään. Kukaan ei ehkä käynyt työmaalla kaupungin puolesta tarkastamassa työn edistymistä.

Näinhän on tapana, että tehtyyn sopimukseen uskotaan, kunnes. Ehkä olisi pitänyt.

Marko
1 vuosi sitten
Reply to  Tavis torilta

Vesivahinko johtui rankkasateesta, osaatko lukea?

Repa
1 vuosi sitten
Reply to  Marko

On se hienoa että tämänkin keskustelupalstan tulevaisuus on turvattu kun vanhat jäärät joskus lopettavat, uusi polvi on tässäkin vanhaa parempi.

Olli P.
1 vuosi sitten
Reply to  Marko

Onko sitten niin, että aina kun on rankkasade, siitä seuraa väistämättä vesivahinko?

Marko
1 vuosi sitten
Reply to  Olli P.

Mietipä sitä,kerro jos keksit ratkaisun.