Ykkösluokan puitteet, kakkosluokan peliä – Susijengi hävisi Tanskalle uudessa Urheassa

0
Yritteliäs ex-Vilpas Henri Kantonen (oik.) oli Susijengin parhaita tiistain Tanska-pelissä. Kantonen yritti päästä ohi Sylvester Bergistä. Kuva: Lehtikuva/Jussi Nukari

Syksyn MM-karsintoihin valmistautuva Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi pelasi kesän ensimmäisen ottelunsa kotikentällä, kun se kohtasi Helsingissä Urhea-hallin avausottelussa Tanskan. EM-kisoista karsiutunut Tanska voitti ottelun 72–68.

Monitoimihallin vihkiäisissä puitteet olivat ensiluokkaiset, mutta itse peli kakkosluokkaa.

Mistään kentällä tapahtuneesta ei olisi voinut päätellä, että Susijengi oli viettänyt koko pitkän ja kuuman kesän yhdessä treenaten ja pelannut harjoitusotteluita Tshekissä ja Japanissa.

Kuriton ja löysä Susijengi heitti avauspuolikkaalla vain joka neljännen heiton sisään ja oli tauolla 18 pistettä takana (24-42). Toisella puolikkaalla Susijengi näytti hetkittäin jopa loistavalta, mutta se ei riittänyt kääntämään kokonaisuutta positiiviseksi ja ottelua voitoksi.

Suomen peli oli parhaimmillaan, kun kentällä oli nelikko Henri Kantonen-Edon MaxhuniElias ValtonenMikael Jantunen. Nelikko teki 53/68 joukkueen pisteistä ja antoi 16/20 koriin johtaneista syötöistä.

Sen sijaan viime kaudella Korisliigassa loistaneet Shawn Hopkins ja Remu Raitanen sekä nollille jääneet Okko Järvi ja Lassi Nikkarinen olivat kaukana parhaastaan. Ainoana Vilppaan pelaajana mukana ollut Juho Nenonen pelasi myös murheelliset 10 minuuttia, joiden aikana hän hankki neljä virhettä, mutta jäi peräti 17 pistettä pakkaselle.

Susijengin kolmosprosentti jäi 25:een. Sitä ei sinänsä voi pitää suurena ihmeenä, sillä tämänhetkisessä kokoonpanossa on vain varauksin hyviä kaukoheittäjiä, mutta ei juuri ketään meritoitunutta kolmoslinkoa. Tulevaisuuden Susijengi ajaakin hanakammin kohti korirengasta, eikä etsi kaukoheittopaikkoja palloskriinien kautta.

Tokin on muistettava, että kummankin maan kokoonpanosta puuttui avainpelaajia. Suomelta oli poissa ykkösviisikko Petteri KoponenSasu SalinShawn Huff-Alexander MadsenLauri Markkanen.

Poissa oli myös viime viikon Susijengin mukana leireillyt Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, joka on pelannut edellisen maaottelunsa yli kolme vuotta sitten.

Susijengi kohtaa Tanskan toistamiseen Urheassa keskiviikkona. Alun perin turnauksen kolmas joukkue piti olla Jukka Toijalan valmentama Viro, joka kuitenkin joutui vetäytymään viime hetkellä.

MIESTEN MAAOTTELU
Suomi-Tanska 68-72 (14-17, 10-25, 21-12, 23-18)
Suomen pisteet/levypallot: Lassi Nikkarinen 0/2, Henri Kantonen 7/7/5 syöttöä, Edon Maxhuni 12/4, Okko Järvi 0/0, Mikael Jantunen 13/10/5 syöttöä, Elias Valtonen 21/2, Juho Nenonen 2/2, Shawn Hopkins 3/2, Remu Raitanen 5/5, Luukas Vaara 0/0, Hannes Pöllä 1/1, Daniel Dolenc 4/2.
Joukkueet kohtaavat uudelleen keskiviikkona Helsingin Urhea-hallissa.