Alkusyksy on paljastanut HJK:n satumaisen arpaonnen torstaina alkavassa Konferenssiliigassa

0
HJK:n Tim Sparv (vas.), päävalmentaja Toni Koskela ja kapteeni Daniel O'Shaugnessy tiedotustilaisuudessa. (kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen)

Alkusyksy on paljastanut sen, kuinka satumainen onni Helsingin Jalkapalloklubilla kävi jalkapallon miesten Konferenssiliigan lohkoarvonnassa. Alimpaan arvontakoriin sijoitetulla joukkueella on täysin realistiset mahdollisuudet mennä jopa lohkosta jatkoon.

Arvonnan ykköskorin joukkue LASK Linz on Itävallan liigassa viimeistä edellisenä kerättyään seitsemästä ottelusta vain kuusi pistettä. Pakka on enemmän tai vähemmän sekaisin myös päävalmentajan vaihtumisen takia.

Israelin pääsarjakausi on alkanut vasta hiljattain, mutta Maccabi Tel Aviv on onnistunut saalistamaan kahdesta pelistä yhden pisteen. Siitä huolimatta joukkue voitti tiistaina Konferenssiliigan avauksessaan Armenian Alashkertin 4–1.

Niin, Alashkert. Sikäläisessä liigassa saldona neljästä ottelusta yksi piste ja sijoituksena kymmenen joukkueen sarjassa viimeistä edellinen, toki yhdestä kahteen ottelua muita vähemmän pelanneena.

HJK:n kolme vastustajaa ovat siis pelanneet hyvin keskinkertaisissa sarjoissa yhteensä 13 ottelua, ja tuloksena on tasan yksi voitto. Tämän parempaa mahdollisuutta edetä eurooppalaisen kilpailun pudotuspeleihin sekä miljoonien eurojen lisätienesteihin on tuskin luvassa todella pitkään aikaan, vaikka lohkovaihepaikka aukeaisikin suhteellisen usein.

Toki jatkopaikka ei aukea totutulla tavalla. Lohkovoittajat etenevät suoraan 16 parhaan joukkoon, lohkokakkoset pelaavat keskinäiset pudotuspelit.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments