Hansan tontilla järjestetään drive-in stuntshow

0
Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä sitä tukevien yritysten kanssa. Kuvassa Sebastian Westberg. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Hansan tontilla järjestetään lauantaina 9. lokakuuta drive-in stuntshow, jossa nähdään moottoripyörällä tehtäviä temppuja.

Esiintyjinä ovat freestyle motocross -kuski Sebastian Westberg ja stunt-kuski Niko Säkkinen. He ovat molemmat kotoisin Salosta.

– Meillä on täällä hyvin vähän keikkoja, joten haluamme tarjota salolaisille hienon esityksen, toteaa Westberg.

Tapahtuma järjestettiin myös viime vuonna.

– Tämän vuoden ohjelma ei ole vielä täysin valmis, joten on mahdollista, että paikalla on minun ja Säkkisen lisäksi muitakin kuskeja.

Koska esitys on drive-in -tapahtuma, yleisön odotetaan saapuvan paikalle autolla tai muulla kulkuneuvolla. Parkkipaikalla on tilaa noin sadalle autolle, jonka jälkeen yleisöön pääsee kaksipyöräisellä.

Koronatilanteen vuoksi show’ta suositellaan seuraamaan oman ajoneuvon välittömästä läheisyydestä.

Parkkipaikka aukeaa kello 13, ja sitä täytetään puoli kahteen saakka. Sen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tutustua MX- ja Stunt Academy -ajokoulujen toimintaan.

Varsinainen stuntshow alkaa kello 14. Westberg kertoo, että luvassa on ainakin freestyle motocross -hyppyjä. Niissä moottoripyörällä hypätään rampista jopa kymmenen metrin korkeuteen.

– Tulen tekemään muun muassa erilaisia takaperinvoltteja, lupaa Westberg.

Katutasolla tehtävistä tempuista vastaa Säkkinen. Hansan tontilla nähdään muun muassa keulimista ja kumin polttoa 636-kuutioisella moottoripyörällä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sen järjestäjänä toimii Westbergin yritys Sebfmx Events Oy.

– Kannattaa tulla katsomaan, oli nähnyt freestyle motocrossia aikaisemmin tai ei. Opimme koko ajan uusia temppuja.