Evondos: Kymmenen miljoonan annoksen raja rikki – salolaisyrityksellä jo yli 200 kunta-asiakasta

0
Evondosin lääkeannostelija tarjoaa lääkkeet asiakkaalle annospusseissa. Valmiiksi tehty lajittelu vähentää lääkinnän virheitä. Kuva: TS arkisto/Jari Laurikko

Viime vuosina vahvasti kasvanut salolainen Evondos kertoo saavuttaneensa uuden merkkipaalun: yrityksen lääkeannostelurobotit ovat jaelleet nyt yli kymmenen miljoonaa lääkeannosta.

– Tämä on merkittävä saavutus! Näiden kymmenen miljoonan lääkeannoksen ansiosta on mahdollistettu monille kotihoidon asiakkaille parempaa omatoimisuutta, helpompaa arkea ja turvallisempaa lääkehoitoa. Jokainen automaattisesti jaettu lääkeannos merkitsee hoitohenkilökunnalle mahdollisuutta jättää pois lääkeannostelukäyntejä, mikä helpottaa työpäivän suunnittelua ja jättää enemmän aikaa muuhun hoitotyöhön. Se lisää työn mielekkyyttä, sanoo Evondosin toimitusjohtaja Eetu Koski yrityksen tiedotteessa.

Evondoksen suurin asiakasryhmä on kunnat, jotka käyttävät lääkeannostelijoita kotihoidossa. Evondos toimii kaikissa Pohjoismaissa, ja sillä on kaikkiaan yli 200 kunta-asiakasta.

Yhtiö arvioi, että väestön ikääntymisen myötä lääkkeiden annostelun automatisointi on mielekäs vaihtoehto ja saattaa auttaa myös työvoimapulan kanssa kamppailevaa terveydenhuoltoa.

– On tunnettu tosiasia, että väestö vanhenee, mutta hoitohenkilöstön määrä ei kasva samassa suhteessa. Parantamalla hoitajien työympäristöä ja tekemällä työstä paitsi tehokkaampaa myös mielekkäämpää sekä vähemmän rasittavaa, lisäämme toivottavasti kiinnostusta hoitotyöhön ja osaltamme vaikutamme positiivisesti kotihoidon resursointiin, sanoo Koski.

Evondos työllistää yhteensä 130 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yrityksen pääkonttori ja tuotantotilat sijaitsevat Salossa.

Lue myös: Evondos nousi Euroopan top tonniin – salolaisyritys aikoo rektytoida kymmeniä uusia työntekijöitä