Guled & Nasra palkittiin Toronton elokuvajuhlilla

0

Suomalaisen Khadar Ayderus Ahmedin ohjaama Guled & Nasra -elokuva on saanut Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla elokuvataiteen monimuotoisuutta edistävän Amplify Voices -palkinnon.
Palkinto myönnettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.
Cannesin elokuvajuhlilla heinäkuussa ensi-iltansa saanut Guled & Nasra on kuvattu Djiboutissa suomalais-ranskalais-djiboutilaisen työryhmän voimin. Sitä pidetään maailman ensimmäisenä korkean profiilin somalinkielisenä elokuvana.
– Somalinkielinen, saati sitten Djiboutissa kuvattu elokuva on vielä tänä päivänä todellinen harvinaisuus, mutta tällaisten tunnustusten jälkeen toivottavasti tulevaisuudessa ei enää, Ahmed kertoo levitysyhtiö B-Plan Distributionin tiedotteessa.
Suomessa elokuva saa ensi-iltansa marraskuussa.

STT

Kuvat: