Halikkolainen Ulla Järvi ruotii raadissa tietokirjoja Turun kirjamessuilla

0
Tiedetoimittaja Ulla Järvi on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia työstään. Kuva: Mikko Käkelä

Halikkolainen Ulla Järvi istuu ensi viikon lauantaina Turun kirjamessujen lavalla raadissa, joka ruotii ajankohtaisia tietokirjoja. Järvi on Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri.

Turun kirjamessujen teemana on tänä vuonna tiedon murros. Messuilla on tarjolla runsaasti tietokirja-aiheista ohjelmaa. Keskusteluissa pohditaan esimerkiksi tieteen sananvapautta, nykypäivän informaatiotulvaa sekä valeuutisten syntyä ja tunnistamista.

Kirjamessut järjestetään 1.– 3.10.

Tietokirjaraati arvioi viittä tietoteosta. Järven lisäksi raatiin kuuluvat Turun Sanomien kulttuuritoimituksen päällikkö Tuomo Karhu, kirjailija Niina Repo ja kulttuurihistorian professori Hannu Salmi. Raadin järjestävät Suomen tietokirjailijat ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Se edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksellä on yli 3 300 jäsentä.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments