Halikon Sulkiksen Pihla Mäkelä ylsi semifinaaliin naisten SM-kilpailussa

0
Pihla Mäkelä ylsi SM-semifinaaliin. (kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Halikon Sulkista edustava 17-vuotias Pihla Mäkelä ylsi neljän parhaan joukkoon naisten SM-sulkapallossa. Mäkelä voitti Vantaalla pelattavan turnauksen pääkaaviossa kaksi ottelua ja pääsi semifinaaliin.

Semifinaalissa nuori lupaus, vasta 15-vuotias Nella Nyqvist oli parempi selvin erälukemin 21-14, 21-6. Jo pääsy neljän parhaan joukkoon oli Mäkelälle kuitenkin erittäin hyvä saavutus, sillä hän on rankingissa selvästi voittamiaan pelaajia matalammalla sijalla.

HalSu:n edustaja päihitti ensimmäisessä ottelussa Aino Övermarkin 17-21, 21-11, 21-8 ja seuraavassa pelissä Noora Nokkalan 21-15, 10-21, 21-8.

– Se että Pihla pääsi semifinaaliin, oli ihan bonusta ja yli odotusten. Hän käytti mahdollisuutensa hienosti, iloitsi Pihlan isä Marko Mäkelä.

SM-kilpailuissa jaetaan vain kulta- ja hopeamitali. Naisten loppuottelussa Nyqvist kohtasi Nella Siilasmaan ja voitti myös mestaruuden.

Miesten semifinaaleissa nähtiin mielenkiintoisia käänteitä, kun Joakim Oldorff päihitti EM-mitalistin ja olympiakävijän Kalle Koljosen. Oldorff eteni SM-kultaan voittamalla loppuottelussa Eetu Heinon.