Halikon vastaanottokeskus tyhjeni – Suurin osa viimeisistä asukkaista sai oleskeluluvan

7
Halikon vastaanottokeskus lopettaa toimintansa syyskuun lopussa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Suurin osa Halikon vastaanottokeskuksen viimeisistä turvapaikanhakijoista sai oleskeluluvan. Loput siirtyivät yksityismajoitukseen tai toiseen vastaanottokeskukseen.

Päätös toimipisteen sulkemisesta tuli noin puoli vuotta sitten. Silloin vastaanottokeskuksessa oli yhteensä 94 asukasta. Heistä 46 sai oleskeluluvan, 12 siirtyi yksityismajoitukseen ja 36 toiseen vastaanottokeskukseen.

Turun vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Marita Nikander kertoo, että nämä vastaanottokeskukset sijaitsevat ympäri Suomea. Asukkaita siirtyi muun muassa Ouluun, Vaasaan, Poriin, Lahteen ja Turkuun.

Vaikka Halikon vastaanottokeskus suljetaan virallisesti vasta syyskuun lopussa, se on jo tyhjentynyt asukkaista. Kuukausi sitten asukkaita oli noin kymmenen.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ei enää
9 kuukautta sitten

Voisivat lopettaa vastaanoton kannattamattomana.

Päkä
9 kuukautta sitten

Ja mitähän tuohon rakennukseen sitten tulee, kun tyhjäksi jää? Kaunis rakennus ja ympäristö.

Hoivakoti sinne vain
9 kuukautta sitten
Reply to  Päkä

Moni on ehdottanut, että kun Halikon sairaala tuolta myös joskus tulevaisuudessa poistuu ja muuttaa Turkuun, niin tuosta sairaalamiljööstä saisi tosi hyvän vanhain- ja hoivakodin ikäihmisille.
Toki se alue vaatii remonttia, kun rakennukset eivät ole ihan tuoreimmasta päästä sekä pitää ottaa huomioon nykyaikaiset standardit yms, nippelinappelit. Mutta minusta se olisi kuitenkin sen arvoista.

Yksi täti
9 kuukautta sitten

Ympäristö on ainutlaatuinen. Kun vähän vielä stailattaisiin siten, että hoivakodin asukkaiden ulkoiluttaminen olisi helppoa ja heillekin mielekästä.

IoT:n tilat eivät houkuttele tämän hetken ikääntyneitä, mutta ehkä seuraavien Halikon sairaala ja sen ympäristö. Siellä kaikella on historiansa kuten myös jokaisella ikääntyneellä hoivapaikkaa odottavalla.

Jaakko Palvi
9 kuukautta sitten
Reply to  Yksi täti

IoT:n tilat ovat myös vanhentuneita ja tuskin tuottavat kulujen verran. Katepillarilla matalaksi kaikki ja tilalle liiketilaa isoille konserneille. Lisäisi Salon keskustan vetovoimaa, koska ostoksia voisi tehdä Salon kaupungin aluella eikä taajamissa kuten Halikon Prisma ja kumppanit.

Kaupunginhallitus saisi myös samalla järkevämpää pohdittavaa kuin miettiä jatkuvasti ratkaisuja Nokian vanhojen tilojen täyttämiseksi.

Halikon sairaalan ex-tyontekijä
9 kuukautta sitten

Halikon sairalassa on hoidettu vanhuksia ennenkin, muutama vanhusosasto löytyi silloin vanhaan hyvään aikaan. Parempi paikkana tuo olisi kuin IoT. Museovirasto vaan valvoo, jos jotain remontteja pitäisi tehdä.

Toivolassa oli maahanmuuttajia, kai ne tilat saisi pienillä muutoksilla vanhuksille sopiviksi. Ainut ongelma on, ettei huoneissa ole omia vessoja, mutta ei kai kroonikko-osastoilla sellaisia edes tarvittaisi.

Keijo K.
9 kuukautta sitten

Kun tämän totuuden saisi ujutetuksi samaan säkkiin, jolla se valokin sinne kaupungihallituksen kokoustilaan viedään.