Hieman parempi LP Kangasala – LP Viestille vierastappio mestarisuosikkien kohtaamisessa Janne Harjun luotsaamana

0
LP Viestin peliä pyörittänyt Saana Virtanen (vas.) taisteli tiukasti verkolla toisen Salon Viestin kasvatin Ronja Heikkiniemen kanssa. Kuva: Rami Myllymaa/Riiviö Images

LP Viesti ei päässyt sarjapisteille kahden naisten Mestaruusliigan mestarisuosikin kohtaamisessa Kangasalla keskiviikkona. Viime torstaina liiga-avauksessa Helsinki Volleyn Töölössä kaatanut LP Viesti taipui LP Kangasalaa vastaan vieraskentällä 1–3.

LP Kangasalalle pisteet olivat kauden ensimmäiset, sillä se oli hävinnyt avauspelissään Pölkky Kuusamolle 1–3.

– Harmittaahan se hävitä vähän, tai aika paljonkin. En tykkää häviämisestä, LP Viestin päävalmentajan tehtäviä poikkeuksellisesti hoitanut Janne Harju totesi.

Harju oli viimeksi päävalmentajan roolissa liigassa syyskaudella 2014 LP-Vampulassa.

LP Kangasala on ollut kova vastus salolaisille viimeisten vuosien ajan, eikä alkanut kausi tuo pelaajalistoja katsellessa tähän poikkeusta.

– Ei LP Kangasala ole meille mikään ylitsepääsemätön este. Se on ihan voitettavissa. Aika pienestä oli tänään kiinni, passari Saana Virtanen summasi.

Myös Harjun mukaan marginaalit olivat ottelussa pienet.

– Tilastojen perusteella olimme pikkaisen jäljessä kaikilla osa-alueilla. Syöttöpelissä oli toki selkeämpi ero vastustajan hyväksi, mutta lentopallo-ottelussa oletuksena on, että kotijoukkue syöttää paremmin, Harju sanoi.

– Senkin takia tappio harmittaa, että hirveästi ei olisi tarvinnut esittää parempaa, niin olisimme päässeet viidenteen erään tai jopa poistuneet salista voittajana.

LP Viestiltä jäi jossiteltavaa varsinkin ensimmäiseen erään, sillä sitä vieraat johtivat jo 15–11, mutta LP Kangasala vei loppuerän murskaavasti 14–4 ja koko erän 25–19.

– Virheputket olivat vähän liian pitkiä joka erässä. Silloin kun olisi pitänyt katkaista heidän hyvä jaksonsa, emme pystyneet siihen.

Kokenut passari Viktoriia Tuchashvili palasi LP Viestin kokoonpanoon, mutta ei vielä käynyt kentällä. Kolmas passari, vuonna 2005 syntynyt Salon Viestin kasvatti Irina Mäkinen käväisi kolmannessa erässä syöttämässä ja pääsi ensimmäistä kertaa kentälle liigaottelussa.

– Irina oli iloinen tyttö, kun pääsi debytoimaan liigassa nyt ihan virallisestikin, Harju kuvaili.

18-vuotiaan Virtasen pyörittämänä LP Viesti vyöryi vahvasti laidoilta, sillä keskipelaajat Anna Czakan ja Jenni Jantunen jäivät pieniin hyökkäys- ja pistemääriin. Iina Andrikopoulou teki hakkurina eniten pisteitä, 20.

Yleispelaajista Jessica Kosonen oli lähes virheetön hyökkäyspäässä, mutta joutui syöttötykityksen kohteeksi vastaanotossa.

– Hyökkäysprosenttimme tippui pelin edetessä, ja siitä menee miinusta passarille. Saana selviytyi kuitenkin ihan ok, kun huomioi hänen nuoren ikänsä ja peliroolin vaativuuden, Harju muistutti.

LP Kangasalasta maajoukkueen yleispelaaja Emmi Riikilä takoi 20 pistettä. Myös 18 pisteeseen päässyt brassihakkuri Gabriela Da Silva petrasi tappiollisesta Pölkky-pelistä.

– Emmi oli se pahin kanto kaskessa. Hän syötti äärimmäisen hyvin.

LP Viestin tämän kauden kotiavaus on ohjelmassa sunnuntaina Oriveden Ponnistusta vastaan. Siihen otteluun kotiyleisö odottaa ainakin jo jalkaansa harjoitusottelussa satuttanutta Tuchashviliä kentälle.

– Uskon, että hän pelaa sunnuntaina. Tuchashvili on harjoitellut normaalisti, mutta hänen kohdallaan emme halua ottaa tyhmiä riskiä, Harju linjasi.

Joka tapauksessa Virtanen on valmis pelaamaan myös jatkossa avauksen passarina, jos käsky kentälle käy.

– Totta kai tavoite on pelata. Halua on taistella peliajasta, Virtanen painotti.

LP Kangasala–LP Viesti 3–1 (25–19, 19–25, 25–19, 25–21)
LP Kangasalan pisteet/plusmiinus: Gabriela Da Silva 18/+10, Roosa Heikkiniemi 6/0, Katja Kylmäaho (passari) 1/-1 Roosa Laakkonen 7/+3, Emmi Riikilä 20/+14, Ronja Heikkiniemi 13/+8, Braedyn Tutton 5/+3, Taija Tikka 5/+3. Libero Tiiamari Sieväsen vastaanottoprosentti 64.
LP Viesti: Jessica Kosonen 14/+2, Jenni Jantunen 5/+2, Anna Czakan 6/+1, Iina Andrikopoulou 20/+12, Saana Virtanen (passari) 1/-2, Elena Becheva 14/+5, Linnea Kuusela 0/-1. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 50.
Hyökkäysprosentit: 41–38.
Vastaanottoprosentit: 47–38.
Ässäsyötöt: 10–5.
Syöttövirheet: 10–11.
Torjuntapisteet: 12–8.
Yleisöä: 150.
OHO!
LP Kangasala on voittanut viimeisestä 11 virallisesta ottelusta LP Viestiä vastaan kahdeksan.
LP Viestin seuraava ottelu: LP Viesti–OrPo Salohallissa sunnuntaina 3. lokakuuta kello 17.