Ikinä ei ole ollut kurjaa lähteä treeneihin – Kiekkohaiden turkulainen kapteeni Henry Seipell nauttii jääkiekkoilusta Salossa

0
Henry Seipell on kuulunut Kiekkohaiden tähtipelaajiin kaudesta 2019-2020 lähtien. (kuva: SSS-arkisto)

Salon Kiekkohaiden kapteeni Henry Seipell, 24, ei ole koskaan ottanut erityisiä paineita nousemisesta jääkiekkoilijana aivan huipputasolle. Turussa asuva mies nauttiikin kenties juuri siksi harjoittelemisesta ja pelaamisesta juuri Salossa.

Hyökkääjä on mukana kolmatta kautta Kiekkohaissa, joka aloittaa miesten III divisioonakautensa perjantaina. Vastassa on Kiekko-67 vierasottelussa, joka pelataan Seipellin kotikaupungissa.

Kiekkohaiden edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Vuori houkutteli aikanaan Turussa aiemmin valmentamiaan kiekkoilijoita Saloon.

– Kävin silloin kokeilemassa pari jääharjoitusta, ja tuntui hyvältä. Kun mukana on paljon kavereita ja taustahenkilöt tekevät salolaiskiekkoilussa hyvää työtä, niin ei ole mitään syytä, miksen jatkaisi Salossa. Ikinä ei ole ollut kurjaa lähteä treeneihin, kertoo Seipell joukkueesta, joka harjoittelee yleensä jäällä kolmesti viikossa.

Seipell mainitsee hänelläkin olleen aikanaan ”jokaisen pikkupojan unelma pelaamisesta isoissa valoissa”. Enimmäkseen hän on kuitenkin suhtautunut kiekkoon iloisena harrastuksena.

– Aika nuorenahan se jo nähdään, onko pelaajasta ainesta huipputasolle. Olen tyytyväinen siihen, että olen päässyt pelaamaan Suomi-sarjaa. Vanhemmatkin ovat aina korostaneet koulutuksen merkitystä, mainitsee rakennusinsinööriksi opiskeleva Seipell.

III divisioonassa hän lukeutuu tähtikategoriaan. Valitettavan tyngäksi jääneellä viime kaudella tuli lohkon pistepörssin voitto selvällä erolla seuraaviin. Pelitaukoa tuli koronarajoitusten jäljiltä noin yhdeksän kuukautta.

– Kieltämättä paussi tuntui tosi pitkältä. On ollut kivaa nähdä taas äijiä, sanoo padelin harrastamisen noin vuosi sitten aloittanut Seipell.

Kiekkohait johti kauden keskeytyshetkellä omaa III divisioonan lohkoaan. Kun joukkue on kapteenin luonnehdinnan mukaan vahvistunut täksi syksyksi, on tavoite selvä.

– Ehdottomasti pyrimme nousemaan kakkosdivariin. Meidän tuloksentekomme pitäisi olla nyt laajempaa, pystymme luottamaan neljään kentälliseen. Esimerkiksi Nicklas Valde on tälle tasolle varmasti hyvä pelaaja.

III divisioonan avausottelu Kiekko-67–Kiekkohait alkaa perjantaina kello 20.20.

MIESTEN III DIVISIOONA, LOHKO 6

Joukkueet: Kiekko-67 (Turku), Salon Kiekkohait, Panelian Raikas (Eura), ParSport (Parainen), Tarvasjoen Urheilijat, Turun Kisa-Veikot, Uudenkaupungin Jää-Kotkat.

Seitsemän joukkueen kolminkertainen sarja, joka päättyy 6. maaliskuuta. Nousukarsinnan pelijärjestelmä päätetään myöhemmin.

Kiekkohaiden kokoonpano

Maalivahdit: Santeri Koski, Santeri Suontausta, Ville Heikkilä.

Kenttäpelaajat: Jesperi Kosonen, Nestori Numminen, Arttu Honkanen, Juha-Matti Laitinen, Aleksi Runola, Jani Koskinen, Eetu-Matti Perämäki, Miikka Ranki, Mikko Lauren, Tapio Rantanen, Eero Salmenoja, Eetu Ojala, Waltteri Kivelä, Aapo Tiisanoja, Heikki Huhto, Miko Känkänen, Roope Yrjölä, Lauri Saarelma, Henri Lukkarinen, Henry Seipell, Nicklas Valde.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments