Kansa palasi Turkuhalliin – edes TPS:n kotitappio ei hälventänyt hienoa tunnelmaa

0
TPS:n kauden ensimmäinen kotiottelu houkutteli Turkuhalliin 4 587 katsojaa. (Kuva: TS/Shoja Lak)

Kansa palasi koronakauden jälkeen takaisin Turkuhalliin, kun TPS pelasi lauantaina kauden ensimmäisen kotiottelunsa Liigassa.

4 587 katsojaa riemuitsi äänekkäästi lehtereillä, kun kauden torstaina vierasvoitolla avannut TPS kohtasi kauden ensimmäistä otteluaan pelanneen Tampereen Ilveksen. Edes kotijoukkueen niukka tappio ei hälventänyt Turkuhallin hienoa tunnelmaa.

– Tappio tietysti harmittaa, mutta muuten olen joukkueesta ylpeä. Otimme taas isoja steppejä eteenpäin. Välillä voitetaan ja välillä hävitään, mutta sellaista urheilu on. Pääasia, että mennään eteenpäin, tehot 1+1 kerännyt TPS-puolustaja Aleksi Anttalainen sanoi.

– Oli upea pelata kotiyleisön edessä ja se antoi meille ison buustin. Hämmästelin, kun yleisömäärä oli ”vain” 4 500, sillä tuntui, että katsomossa oli paljon enemmän porukkaa. Olemme todella otettuja siitä, miten turkulaiset tulivat taas hallille.

Ottelun alku noudatti samaa kaavaa kuin kaksi iltaa aiemmin Raumalla. TPS pakotti kovalla liikkeellä vastustajan virheisiin ja jo reilun minuutin kohdalla jäähyaition ovi avautui vastustajan rikkeen vuoksi. Palloseuran ylivoima pyöri jälleen mallikkaasti, mutta edellisottelusta poiketen se ei tällä kertaa saanut kiekkoa vastustajan maaliin.

Kun ottelua oli pelattu kahdeksan minuuttia, TPS johti laukaustilastoa 12–2, mutta ei ollut päässyt tolppaa lähemmäs maalia. Parikymmentä sekuntia myöhemmin toinen maalivahti Andrei Karejevia kohti suuntautunut laukaus kuitenkin löysi salolaislähtöisen Santeri Virtasen mailasta tiensä maalin takaylänurkkaan ja täysin jyrän alla ollut Ilves johti ottelua yllättäen 1–0.

Kuparisen rikkoutuminen katkaisi samalla TPS:n momentumin ja Ilves pääsi mukaan peliin. Reilu seitsemän minuuttia myöhemmin Tuomas Salmela pyssyttikin tupsukorville jo illan toisen osuman. Ensimmäiselle erätauolle kotijoukkue joutui lähtemään 0–2 -tappioasemassa.

– Meillä oli todella vahva ensimmäinen kymppi, mutta pari merkkausvirhettä maksoi kaksi maalia, Anttalainen mietti.

Mustavalkoinen vyöry käynnistyi kotiyleisön iloksi todenteolla toisessa erässä, kun Anttalainen järjesti kotijoukkueelle kaksi osumaa 25 sekunnin sisällä.

Ensin Juhani Jasu sivalsi Ilves-veskari Marek Langhamerin kertaalleen torjuman Anttalaisen laukauksen pussin perukoille. Ja hetkeä myöhemmin Jack Rodewald riisti kiekon Ilveksen maalin takana, Markus Nurmi palautti sen kohti siniviivaa ja Anttalainen laukoi itse tasoituksen.

– Nostimme tasoamme toisessa erässä. Tuntui kyllä upealta tällätä kiekko maaliin kotiyleisön edessä, Anttalainen mietti.

Ilves sai paikkansa päätöserässä, kun Tyler Steenbergen otti ensin koukkausjäähyn ja Niklas Arell passitettiin kolme sekuntia myöhemmin jäähypenkille istumaan 2+2-minuuttista korkeasta mailasta. Ilves myös käytti kahden miehen ylivoimansa hyödykseen, kun Eemeli Suomi vei tamperelaiset jälleen johtoon. Lisäosumia Ilves ei kuitenkaan pitkän ylivoimansa aikana pystynyt rakentamaan.

Yleisö kuumeni päätöserän lopulla, kun Ilveksen Virtanen kaatoi maalin edestä luistellessaan Karejevin, Liukas puolusti maalivahtiaan ja seuranneet tuomiot menivät monen mielestä väärin. Karejev ja Liukas saivat tilanteesta kaksiminuuttiset ja Virtanen vältti tuomion. TPS kesti kuitenkin ottelun toisen kahden pelaajan alivoimansa.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments