Kirja: Teemu Rannikon siirto Vilppaaseen ei mennyt kerrasta maaliin – ”Kristikan tarjous oli selkeästi parempi”

0
Elämäkerran lisäksi Teemu Rannikko on myös pääosassa hänestä tehdyssä dokumentissa, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Teemu Rannikon siirto Vilppaaseen kesällä 2017 ei mennyt kerrasta maaliin, paljastuu Rannikon torstaina ilmestyneestä elämäkerrasta Pelintekijä (Docendo 2021), jonka on kirjoittanut Valtteri Mörttinen.

Rannikko kertoo kirjassa, että hän keskusteli Vilppaan managerin Antero Jokisen kanssa jo kesken kauden 2016–2017, kun Rannikko edusti Joensuun Katajaa.

– Olin Vilppaan ajatuksista kiinnostunut totta kai, koska heillä oli tasokas joukkue ja toimiva organisaatio, mutta kaikki oli kiinni vain siitä, että sopimus piti saada sellaiseksi, että kelpuuttaisin sen. Ja siihen asti heidän tarjouksensa eivät olleet sellaisia, Rannikko kertoo kirjassa.

Myös tuolloin divisioonassa pelanneet Kaarinan Ura Basket ja Kristika Turku lähestyivät Rannikkoa.

– Sekä Kristikasta että Kaarinasta kyllä soitettiin, mutta pelikausi divarissa ei erityisesti houkuttanut. Tosin Kristikan tarjous oli selkeästi parempi kuin Vilppaan, Rannikko paljastaa.

– Aloin sitten pohtia, että pitäisikö tässä ihan oikeasti päättää ura divarissa. Olisihan siinäkin ollut ideaa. Olin 37-vuotias ja voisin vielä viime töikseni yrittää nostaa oman kasvattajaseurani pääsarjaan. Ei se ollut täysin poissuljettua. Mutta ei siinä ihan hirveän kauaa sitten lopulta mennyt, kun Vilpas soittikin uudelleen.

Rannikon vuoden mittainen sopimus Vilppaan kanssa julkaistiin 7. kesäkuuta 2017. Rannikko pelasi Vilppaassa lopulta neljä kautta. Hän päätti uransa viime keväänä Vilppaassa seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

Koripallotarkkarin karkkipäivä – pelit ja kabinettikuhinat vievät Teemu Rannikon elämäkerrasta leijonanosan, mutta lausunnoista piirtyy myös kuva ihmisen kasvusta

Teemu Rannikon elämäkerta ”Pelin tekijä” ilmestyi torstaina. (Kuva: Docenco)