Koronatukea festivaaleille ja kesäteattereille Saloon, Somerolle ja Kemiönsaareen

0
Koronatukea on myönnetty muun muassa Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistykselle. Kuva Somerniemen Musiikkiteatterin esityksestä Yhtä sirkusta. Kuva: SSS-arkisto/KIrsi-Maarit Venetpalo

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt taide- ja kulttuurifestivaaleille ja kesäteattereille korona-avustuksina yhteensä 5,4 miljoonaa euroa. Avustusten tavoitteena on auttaa toimijoita jatkamaan ja kehittämään toimintaansa pandemian aikana ja sen jälkeen sekä ylläpitämään työllisyyttä.

Taide- ja kulttuurifestivaaleille myönnettiin 3 892 000 euroa euroa 59 hakijalle. Salon seudulta tukea saivat Festival Norpasia Taalintehtaalla järjestävä Norpas ry 23 000 euroa ja Baltic Jazzia Taalintehtaalla järjestävä Intresseföreningen för jazzmusik i Dalsbruk rf, 15 000 euroa.

Ammattimaiseen kesäteatteritoimintaan myönnettiin 1 145 000 euroa 21 hakijalle ja harrastajakesäteatteritoimintaan 355 000 euroa 36 hakijalle. Salosta kesäteatteritoimintaan saivat avustusta Salon Teatteri 50 000 euroa ja Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistys ry 10 000 euroa.

Avustukset liittyvät kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-alan korona-tukipakettiin, joka on yhteensä noin 230 miljoonaa euroa ja sisältyvät valtion vuoden 2021 toiseen lisätalousarvioon.