Kuuden Suomen mestaruuden Noora Kosonen lopettaa lentopallouransa – ainakin toistaiseksi

0
Noora Kosonen (vas.) johti kapteenina LP Viestin Suomen mestariksi viime keväänä. (kuvat: SSS-arkisto)

Kuusinkertainen lentopallon naisten Suomen mestari Noora Kosonen lopettaa uransa. Ensi lauantaina 28 vuotta täyttävä pelaaja on tosin siinä määrin nuori, että hän lisäsi Facebookissa ilmoittamaansa päätökseen määritelmän ”ainakin toistaiseksi”.

– Nyt tilanne on valitettavasti se, että jo pitkään enemmän ja vähemmän vaivanneet kivut varsinkin olkapäässä ja selässä pakottavat laittamaan pelikengät naulaan (ainakin toistaiseksi), Kosonen kirjoitti Facebook-tilillään.

Yleispelaajan paikalla aikuisuransa tehnyt nainen saavutti kaikki kuusi mestaruuttaan salolaisessa LP Viestissä. Ensimmäinen titteleistä tuli keväällä 2012, viimeisin viime keväänä. Kivuista huolimatta hän paransi peliesityksiään pudotuspeleissä ja oli merkittävä osa finaaleissa Pölkky Kuusamon voittanutta joukkuetta.

– Ensimmäinen syksy 22 vuoteen, kun mie en aloita uutta lentopallokautta. Sopeutuminen ajatukseen, ettei arki enää pyörisi lentopallon ympärillä on vienyt aikaa ja aiheuttanut myös jonkinlaista identiteettikriisiä siitä, kuka olen ilman lentopalloa. Olen kuitenkin oppimassa, ettei lentopallo määritä sitä kuka olen, vaan että se on osa elämääni, Kosonen kirjoitti.

Kosonen on edustanut LP Viestiä kahdeksalla kaudella, tuloksena kuuden SM-kullan lisäksi kaksi hopeaa. Lisäksi meriittilistalta löytyy neljä Suomen cupin voittoa. Naisten maaotteluja on takana 78.

Noora Kosonen kuului terveenä ollessaan jatkuvasti naisten maajoukkueen ”kalustoon”. Kuva on kesältä 2012.

Loukkaantumisten suhteen peliuralla oli melko paljon epäonnea. Loppukausi 2015 meni piloille polvivamman takia, minkä vuoksi väliin jäi esimerkiksi Mestarien liigan lohkovaiheen otteluita. Seuraava polvivamma pilasi kokonaan 2018-2019, jolloin hänen piti pelata Saksan Bundesliigaa Schwarz-Weiss Erfurtissa. Kausi ulkomailla toteutui 2019-2020, joukkueena Belgian pääsarjan VDK Gent.

Noora Kososen syksy 2021 poikkeaa kaikista muista 2000-luvun syksyistä, mutta LP Viestin torstaiseen otteluun hän on suuntaamassa