Lahti Basketball tarjosi erinomaisen eurokenraalin Vilppaalle–”Olimme ihan helisemässä”

0

Viime keväänä kovan puolivälieräsarjan tarjonneet Lahti Basketball ja Salon Vilpas kohtasivat uuden kauden kynnyksellä Lahti Energia -areenassa keskiviikkona.

Vaikka kyseessä olikin harjoituspeli, niin siitä huolimatta kovaa mentiin kummassakin päässä kenttää. Voimasuhteissa ei kuitenkaan kesän aikana ollut tapahtunut eroa. Kamppailu pysyi tasaisena 30 minuuttia, mutta sen jälkeen salolaiset menivät menojaan. Vilpas vei päätösjakson kymmenellä pisteellä (27–17) ja koko ottelun 98–87.

– Tämä oli tosi intensiivinen ja energinen matsi. Tuomarit antoivat pelata kovaa. Uskon, että kamppailu palveli molempia joukkueita hyvin, 16 pistettä upottanut ja neljä syöttöä tarjoillut Roope Ahonen sanoi.

Vilppaalle keskiviikon matsi oli harjoituskauden toinen, LaBalle vasta ensimmäinen. Siihen nähden peli oli jopa yllättävän hyvää.

Lahti Basketballin kotimainen osasto on pysynyt melko lailla samana viime vuoteen verrattuna. Jenkkipelaajista Brandon Peel jatkaa joukkueen riveissä. Kaksi uutta kaveria Admon Gilder (29) ja Chris Clarke (26) pommittivat hurjat pistemäärät, ja kaksikko osoitti muutenkin pelimiehen merkkejä.

Ahonen myönsi, että joukkue oli alussa hätää kärsimässä.

– Olimme ihan helisemässä. Lahti painoi aggressiivisesti alusta loppuun koko kentällä. Se toimi meille hyvänä testinä, koska tämä oli ihan erilainen kuin Lapua-ottelu. Kobria vastaan sai hyökätä aika vapaasti. Tämä taistelu oli toisesta ääripäästä, Ahonen korosti.

Vilppaalla on perjantaina edessään matka Kreikkaan. Seurahistorian ensimmäinen europeli on nurkan takana. Maanantaina vastaan asettuu romanialainen Cluj-Napoca.

– Uskon, että tulemme pärjäämään hyvin. LaBa-matsi oli meille erinomainen testi ja me selvitimme sen. Olen itsekin päässyt koko ajan paremmin sisään joukkueen kuvioihin. Tiedän pystyväni auttamaan joukkuetta myös europeleissä, Ahonen sanoi.

Harjoitusottelu: Lahti Basketball–Vilpas 87–98 (23–19, 23–25, 24–27, 17–27)


Vilppaan pisteet/levypallot: Trey Niemi 0/2, Perttu Blomgren 5/3, Juho Nenonen 11/3, Roope Ahonen 16/3, Brian Fobbs 8/5, Niilo Kärkkäinen 0/2, Marcus LoVett 13/2, Riku Laine 7/1, Jeremiah Wood 19/14, Bryan Griffin 18/6, Justin Young 1/1.

Lahti Basketballin suurimmat pisteluvut: Admon Gilder 29/3, Chris Clarke 26/3, Henri Ventoniemi 12/8.