LP Viesti teki löysyystestin – Töölön liiga-avauksessa pelattiin kaksi eri ottelua

0
LP Viestin bulgarialaislaituri Elena Bechevan debyytti oli kuin koko joukkueen esitys pienoiskoossa: alussa tahmeaa ja lopussa terävää.

LP Viesti aloitti lentopallon naisten Mestaruusliigan Töölön Kisahallissa pelaamalla kaksi erää suorastaan karmeaa lentopalloa. Verkon toisella puolella seurahistoriansa ensimmäistä liigaottelua pelannut Helsinki Volley taas näytti kuin se pelaisi ratkaisevaa finaalia.

Tauolle mentiin tasatilanteessa 1–1, ja pukukopissa LP Viestin päävalmentajalla Tomi Lemminkäisellä oli asiaa.

– Ihan kaikkea mitä sanoin ei voi lehteen laittaa… Puhuin syötöstä. Teimme 13 syöttövirhettä kahteen ensimmäiseen erään. Yleispelaajamme (Jessica Kosonen ja Elena Becheva) olivat miinus kaksi ja vastustajan yleispelaajat (Jemina Jääri ja Janica Helenius) plus 12.

– Aika hyvin näkyi, että kumpi joukkueista halusi voittaa ja nautti pelaamisesta. Me pelasimme virkamieslentistä. Ihan kuin olisimme kokeilleet, miten löysästi voi pelata, Lemminkäinen kertoi.

Tauon jälkeen käytiin toinen lentopallo-ottelu, jossa kumpikin joukkue pelasi sata lasissa. Eikä siinä tapauksessa lopputulos jää epäselväksi: kaksi murskaavaa erävoittoa vieraille ja täydet kolme pistettä tuliaisiksi.

– Itse asiassa kaksi viimeistä erää olivat yllättävän hyvää pelaamista. On myös muistettava, että Helsingin yleispelaajat pelasivat kaksi ensimmäistä erää varmaan uransa parasta lentopalloa, Lemminkäinen hämmästeli.

LP Viestistä eniten peliään paransivat passari Saana Virtanen ja Kosonen, joiden yhteistyö nousi aivan uudelle tasolle. Myös Becheva ja hakkuri Iina Andrikopoulou nousivat omalle tasolleen. Keskellä Anna Czakan oli vähemmän yllättäen joukkueen tasaisin ja paras pelaaja.

LP Viesti teki hurjat 21 syöttövirhettä.

– Ihan järkyttävä määrä sellaista joukkuetta vastaan, jota vastaan ei tarvitse syöttää riskillä. Joukossa oli monta luokatonta syöttöä, Lemminkäinen ihmetteli.

Ottelua seurasi 211 katsojaa.

– Tunnelma oli ihan hyvä, vaikka halli ei ollut läheskään täynnä. Hyvä ottelutapahtuma, Lemminkäinen kehui.

LP Viestiltä puuttuivat ottelusta ykköspassari Viktoriia Tuchashvili, keskipelaaja Nea Haatainen ja laituri Arita Ternava. Haatainen on poissa pidempään, Ternavan paluusta ei ole tietoa ja Tuchashvili lienee kokoonpanossa jo ensi viikon keskiviikkona mestarisuosikki LP Kangasalan vieraana.

Perjantai-iltana Slovenian Ljubljanassa arvotaan Mestarien liigan alkulohkot. Lemminkäisen unelma- ja painajaislohkot ovat selkeät.

– Ykköskorista Vakifbank (Istanbul) olisi kiinnostavin, koska ruotsalaishakkuri Isabelle Haak on EM-kisojen jälkeen hyvin ihmisten muistissa. Kakkoskorista saisi tulla puolalainen joukkue ja neloskorista karsija.

– Kunhan lohkossa ei ole kolmea venäläisjoukkuetta.

Naisten Mestaruusliiga: Helsinki Volley–LP Viesti 1–3 (22–25, 25–23, 12–25, 13–25)

Helsinki Volleyn pisteet/plusmiinus: Janica Helenius 11/+6, Jemina Jäärni 15/+6, Ida Mämmi 1/-1, Sanna Vallin 1/0, Mona Kokko 6/+4, Tiia Heikkinen 2/-1, Irina Melnichuk (passari) 0/-3, Johanna Oikari 6/-4. Libero Sini Eerolan vastaanottoprosentti: 28.
LP Viesti: Jessica Kosonen 14/+7, Jenni Jantunen 8/+3, Anna Czakan 16/+11, Iina Andrikopoulou 17/+7, Saana Virtanen (passari) 3/+3, Elena Becheva 14/+5, Linnea Kuusela 0/-2. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 69

Hyökkäysprosentit: 29–50
Vastaanottoprosentit: 36–58
Ässäsyötöt: 2–10
Syöttövirheet: 8–21
Torjuntapisteet: 9–5

Yleisöä: 211.

OHO!

Joka kolmas LP Viestin syötöistä oli joko ässä tai syöttövirhe.

LP Viestin seuraava ottelu: ke 29.9. LP Kangasala–LP Viesti Pitkäjärven koululla kello 18.30.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments