Mestaruusliigan suurimmat huolet ovat takana – LP Viesti saa ottaa jopa 1 800 katsojaa Salohalliin

0
LP Viestiä kauden avausinfossa edustivat Anna Czakan ja päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Tällä viikolla alkava lentopallon Mestaruusliiga lähtee kauteen huomattavasti paremmista lähtökohdista kuin vuosi sitten.

LP Viestin ja Mestaruusliigan puheenjohtaja Karri Virtanen kertoo, ettei yhdelläkään seuralla ole ylitsepääsemättömiä taloudellisia ongelmia.

Virtanen ei tosin ole käynyt tilinpäätöksiä läpi, sillä niitä varten Lentopalloliitossa on riippumaton talousryhmä, joka arvioi vuosittain liigaseurojen taloustilanteet.

– Sen tiedon olen saanut, että kaikki liigapaikkaa anoneet seurat täyttivät kriteerit, salolainen Virtanen kertoo.

Virtasen mukaan liigaseurat ovat joutuneet koronaviruksen vuoksi karsimaan kuluja ja löytämään uudenlaisia toimintamalleja. Kiitosta lähtee myös ylemmälle tasolle.

– Olympiakomitean ja lajiliittojen mallit kulujen korvaamiseksi tai kompensoimiseksi ovat pelastaneet useita liigaseuroja, Virtanen myöntää.

Mestaruusliiga piti tiistaina perinteisen kauden aloitustilaisuuden Lempäälässä kauppakeskus Ideaparkissa. Tilaisuudessa esiteltiin Mestaruusliigan uusi graafinen ilme ja logo sekä uusi pääyhteistyökumppani, joka on pörssiyhtiö Oma Säästöpankki.

Uusi pääyhteistyökumppani löytyi ”omasta pesästä”, sillä Oma SP:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi on myös Lentopalloliiton hallituksen puheenjohtaja.

Virtasen mukaan Oma SP:n ja Lentopalloliiton sopimus on taloudellisesti ”erittäin merkittävä”.

– Liigaseuroilla on ollut valtavat odotukset, että saisimme juuri tämän tasoisia kumppaneita mukaan. Saimme vielä julkaistua sopimuksen heti EM-kotikisojen jälkeen, liiton hallituksessa Mestaruusliigan mandaatilla oleva Virtanen kertoo.

EM-kisojen jälkeen Lentopalloliitolla onkin aika kohdistaa resurssinsa Mestaruusliigaan.

– Toivottavasti huomattavasti enemmän kuin edellisinä kausina, Virtanen lisää.

Mestaruusliigan uusi logo

Myös hallitsevan Suomen mestarin LP Viestin taloudellinen tilanne on hyvä ennen torstaina alkavaa kautta.

– Pidimme maanantaina tilinpäätöskokouksen. Selvisimme viime kaudesta kuivin jaloin, Virtanen tiivistää.

– Se on selvää, ettei tuollaisella kaudella (ilman yleisöä) kerätä puskuria. Pitää kiittää alueen yrityksiä ja Salon kaupunkia.

Vaikka paluu kohti normaalia on hyvässä vauhdissa, aivan normaalisti ei kautta Salohallissa avata.

– Tämän hetken tiedon mukaan saamme ottaa ensimmäiseen kotiotteluun (3. lokakuuta) 75 prosenttia Salohallin kokonaiskapasiteetista, joka on 2 400, Virtanen paljastaa.

75 prosenttia tarkoittaa 1 800 katsojaa. Salohallissa on 1 612 kiinteää istumapaikkaa, joten käytännössä rajoituksia ei ole kun turvavälivaatimustakin on poistunut.

– Kotiotteluiden järjestelyt muuttuvat lähes normaaliksi, Virtanen kertoo.

Naisten Mestaruusliiga alkaa torstaina otteluilla HEL Volley–LP Viesti ja Hämeenlinna–Kuortane. Miesten Mestaruusliiga alkaa ensi viikon keskiviikkona ottelulla VaLePa–Tiikerit.