Kirjallisuuden ja tieteen Nobel-palkintojen saajat eivät saavu paikan päälle Tukholmaan – rauhanpalkinnon seremonia Oslossa edelleen auki

0

Kirjallisuuden ja tieteen Nobel-palkintoja ei tänäkään vuonna jaeta paikan päällä Tukholmassa. Palkintojen saajat ottavat mitalinsa ja diplominsa vastaan kotimaissaan, kertoo Nobel-säätiö tiedotteessaan.
Nobelin rauhanpalkinnon saaja sen sijaan saattaa päästä vastaanottamaan palkintonsa paikan päällä Oslossa, säätiö kertoo.
Norjan Nobel-komitea kertoo Oslon palkintoseremonian järjestelyistä lokakuun puolivälissä.
Tukholmassa perinteistä Nobel-juhlaa ei järjestetä, vaan joulukuun juhlallisuudet järjestetään osaksi etäyhteyksin, osaksi paikan päällä. 10. joulukuuta Tukholmassa järjestetään palkintoseremonia, jossa ”toivottavasti” on läsnä paikallinen yleisö, tiedotteessa kerrotaan.
Nobel-säätiön johtajan Vidar Helgesenin mukaan hajautettuun palkintojenjakoon on päädytty siksi, että pandemian suuntaan ja kansainväliseen matkustamiseen liittyy epävarmuutta.
– Luulen, että kaikki haluaisivat covid-19-pandemian olevan ohi, mutta emme ole vielä siellä asti, Helgesen sanoo tiedotteessa.
Nobel-palkinnot jaettiin poikkeusjärjestelyin myös viime vuonna.
Palkintojen saajat julkistetaan lokakuun alkupuolella.

Maiju Ylipiessa

STT

Kuvat: