Oletko altistunut tupakansavulle tai pelännyt päihtyneitä? Varsinaissuomalaisilta kysytään alueen päihdetilanteesta

0
Kyselyssä kysytään muun muassa havaintoja tilanteista, joissa myyjä ei ole tarkastanut nuorelta näyttävän henkilön ikää. Kuva: TS arkisto/Tatu Lertola

Varsinais-Suomen kunnat ovat avanneet verkkokyselyn, jolla kerätään asukkailta tietoa ja mielipiteitä alueen päihdetilanteesta. Kyselyssä pääsee valitsemaan oman asuinpaikkansa kuntaluettelosta.

Kyselyssä tiedustellaan havaintoja erityisesti alaikäisten päihteidenkäytöstä ja kartoitetaan asukkaiden alkoholiin, tupakkatuotteisiin ja huumeisiin liittyviä näkemyksiä ja mielipiteitä.

– Vastaamalla kyselyyn asukkaat pääsevät esittämään ajatuksiaan ja toivomuksiaan esimerkiksi päihdehaittojen vähentämisen keinoista. Tarkoituksena on selvittää, millaiset asiat olisivat asukkaiden mielestä kaikkein tärkeimpiä toiminnan kohteita, todetaan Turun kaupungin tiedotteessa.

Päihdetilannekysely on osa valtakunnallista Pakka-toimintamallia, jolla tehostetaan paikallistason ehkäisevää päihdetyötä. Varsinais-Suomessa päihdetilannekyselyitä on toteutettu aikaisemmin Turussa, Salossa ja Paimiossa.

Sähköiseen kyselyyn voi vastata 6.–30.9.2021. Kysely on tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille asukkaille. Kysely löytyy osoitteesta:

https://link.webropolsurveys.com/S/CA7E11D8C3DB902A.