Päävalmentajakin yllättyi valmiista pelistä – LP Viesti Akatemia aloitti kauden erittäin vähillä virheillä

0
Anna Johtela (pelinumero 10) kuuluu lounaisen alueen ykkösjoukkueeseen. (kuva: SSS/Santeri Iltanen)

Eihän LP Viesti Akatemian 3–0-voitto jyväskyläläisestä Liikunnan Riemusta mikään sensaatio ollut salolaisten oltua matkassa pitkälti parhailla pelaajillaan. Lentopallon naisten ykkössarjaottelun voiton saavuttamisen tapa sen sijaan miellytti kovasti Akatemian päävalmentajaa Janne Harjua.

– Teimme ottelussa todella vähän virheitä, ja ottelu oli hallinnassamme koko ajan lukuun ottamatta ihan toisen erän alkua. Jokainen pelaaja voi olla tyytyväinen suoritukseensa. Olin jopa yllättynyt siitä, miten valmiilta peli näytti tässä vaiheessa syksyä, Harju kiitteli.

Toden totta. Vain yksi suora hyökkäysvirhe ja yksi vastaanottovirhe ovat lukuja, joita näkee samalta joukkueelta samassa pelissä varsin harvoin. Myös hyökkäystehot olivat suhteellisen hyviä, vasta 15-vuotias yleispelaaja Anna Johtela löi palloa kenttään mainiolla 53 prosentin saldolla.

– Lisäksi Virtasen Saana saa passipelistä puhtaat paperit. Hän pystyi luomaan hyökkääjille hyviä paikkoja vähän heikommistakin vastaanotoista, Harju mainitsi.

Jutun alussa kerrottu heikko hetki osui siis toisen erän alkuun, jonka Riemu vei kirjaimellisesti kuusi–nolla. Tuokin tilanne kääntyi kuitenkin siinä määrin nopeasti, että pian LP Viesti johti jo 13–10.

Ottelun ikävin tapahtuma sattui jo kolmannessa pallossa. Vierasjoukkueen yleispelaaja Emmi Salo osui tuomaritelineeseen ja loukkasi nilkkansa.

B-tyttöjen aluejoukkueiden Suomen mestaruuksista pelataan ensi perjantaista sunnuntaihin Salossa. Lounaisen alueen joukkueeseen nimettiin neljä Akatemian pelaajaa, joista Hilma Nikkanen joutuu jättämään turnauksen väliin. Mukana ovat Anna Johtela, Irina Mäkinen ja Kiira Tuominen.

Hilma Nikkasen pikkusisko Selma Nikkanen osallistui puolestaan sunnuntaina päättyneeseen C-tyttöjen SM-turnaukseen ja palasi Saloon Suomen mestarina.

NAISTEN YKKÖSSARJA

LP Viesti Akatemia–Riemu 3–0 (25–16, 25–18, 25–10)

LP Viesti Akatemian pisteet/plusmiinus: Emmi Mäki-Kojola 4/+2, Jenni Jantunen 7/+6, Jenna Saarinen 1/+1, Arita Ternava 14/+11, Anna Johtela 8/+6, Linnea Kuusela 12/+11, Irina Mäkinen (passari) 0/0, Ada Vikstedt 0/-1, Kiira Tuominen 1/+1. Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 24.

Yleisöä: 174

LP Viesti Akatemian seuraava ottelu: su 3.10. LP Viesti Akatemia–Etta kello 14 Salohallissa.