Petotulet syttyvät lammaslaitumilla eri puolilla Suomea

0
Petotulia sytytetään lammaslaitumilla perjantai-iltana ympäri Suomea, myös Salon seudulla. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Petotulet syttyvät lammaslaitumilla eri puolilla Suomea tänään perjantaina klo 19.

Suomen Lammasyhdistys ry on lähtenyt mukaan eurooppalaisten lampaankasvattajien lanseeraamaan Petotuli-kampanjaan. Mielenilmauksen merkkinä lampurit sytyttävät laitumelle nuotiotulet ja vartioivat samaan aikaan eläimiään. Salon seudulla petotulen sytyttävät muun muassa Herrakunnan Lammas Oy Perttelissä, Lasse Näykki Somerolla, Nietosvaaran Lampola Oy Kiikalassa ja Yliristniemen tila Sauvossa.

Petotuli-kampanjalla lampurit haluavat kiinnittää huomiota susien aiheuttamaan ongelmaan. Lampurit vaativat, että heidän pitäisi saada täysimääräinen korvaus susien aiheuttamista vahingoista ja vahinkoja ennaltaehkäisevistä toimista. Lisäksi heidän pitäisi saada poistaa pihapiiriin tulevat sudet nopealla ja yksinkertaisella menettelyllä, jotta susien ihmisarkuus säilyisi.