Pokka pitää ensi kesänä Mathildedalissa

0
Pokka pitää -komedian pääroolissa Salossa nähdään Eija Suomela. Kuvassa Eija Suomela Teatteri Provinssin Hiirenloukku-esityksessä hienostorouva Boylena vuonna 2020. Vasemmalla ylikonstaapeli Trotteria esittävä Erik Suomela. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Mathildedalin kesäteatterissa nähdään ensi kesänä näytelmä Pokka pitää. Suosittu brittiläinen tv-sarja siirtyy näyttämölle, ja tuloksena on riemukas komedia.

Pokka pitää on ollut aiemmin suuri yleisömenestys muun muassa Imatran ja Heinolan kesäteattereissa. Salossa näytelmän pääroolissa, yläluokkaista elämäntyyliä tavoittelevana keskiluokan kotirouvana Hyacinth Bucketina, nähdään salolainen Eija Suomela ja hänen aviomiehenään Markku Mäkilä. Muissa rooleissa muun muassa sukulaisina ja naapureina ovat Tommi Haakana, Riikka Koli, Juha-Pekka Seppälä, Aira Sundberg ja Tiina Suokorpi.

Näytelmän on käsikirjoittanut Roy Clarke ja suomentanut Joel Elstelä. Esityksen ensi-ilta on heinäkuussa 2022.