Poliisia ammuttiin Hämeenlinnassa tehtävän yhteydessä – poliisi käytti virka-asetta vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi

0

Hämeenlinnassa yöllä tapahtuneen ampumisen tutkinta siirtyy keskusrikospoliisille (KRP). Asia on vahvistettu STT:lle KRP:n viestinnästä.
Hämeenlinnassa ammuttiin viime yönä poliisia tehtävän yhteydessä, ja poliisi käytti virka-asetta vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi. Poliisi kertoi asiasta tiedotteessaan puoli kolmen jälkeen yöllä.
Poliisi ei kommentoinut ampumisen kohteeksi joutuneen poliisin tilaa. Tiedotteessa ei myöskään avattu, millaisesta tehtävästä on kyse.
– Perjantaina noin klo 23.30 Hämeenlinnassa olleen tehtävän yhteydessä on ollut aseenkäyttötilanne, poliisi kertoi.
Tapauksesta on informoitu päivystävää syyttäjää, koska poliisi on käyttänyt tilanteessa virka-asetta.
KRP:ltä ei osattu vielä aamupäivällä ennen puoli kahtatoista sanoa, milloin tapauksesta on luvassa lisätietoja.
Poliisi ei ole kertonut tapauksesta yöllisen tiedotteen lisäksi toistaiseksi mitään. Poliisi ei ole kommentoinut esimerkiksi sitä, missä ampuminen tarkalleen ottaen tapahtui. Myöskään tietoja ampujasta tai ampumiseen johtaneesta tilanteesta ei ole vielä kerrottu.

Poliisia ammuttiin myös viime kuussa

Viimeksi poliisin kohdistuneet ampumiset nousivat Suomessa keskusteluun, kun poliiseja kohti ammuttiinelokuussa kotihälytystehtävän yhteydessä Varsinais-Suomen Ruskossa. Poliisi haavoittui ampumatilanteessa. Keskusrikospoliisin (KRP) esitutkinnan mukaan kolme poliisia oli hengenvaarassa tilanteessa. Poliisi ampui aseistautunutta miestä, ja tämä kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa. Syyttäjän päätöksen mukaan poliisin aseenkäyttö on ollut harkittu ja tarpeellinen toimi aseistautuneen miehen toiminnan estämiseksi
Poliisia kohti on ammuttu myös esimerkiksi Uudenmaan Porvoossa ja Pirkanmaalla kaksi vuotta sitten. Tuolloin kaksi ruotsalaisveljestä ampui Porvoossa kahta poliisia, jotka haavoittuivat tilanteessa. Lisäksi veljekset ampuivat poliiseja kohti takaa-ajotilanteissa Pirkanmaalla.
Kesällä 2016 poliiseja kohti ammuttiin rynnäkkökiväärillä Vihdissä. Yksi poliisi kuoli ja toinen haavoittui.
Toukokuussa 2012 Hyvinkäällä haavoittui poliisi ampumisessa, jossa kuoli kaksi ihmistä.

Milja Rämö, Miia Sebany

STT

Kuvat:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments