Punaiset lippaat tulevat jälleen katukuvaan – Nälkäpäivä-keräykseen kaivataan kerääjiä

0
Punaisen Ristin punaliivisiä lipaskerääjiä liikkuu ensi viikolla kaduilla ja kauppojen edustoilla. Kuva: Emilia Anundi

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys käynnistyy jälleen tällä viikolla. 23.–25. syyskuuta toteutettavassa keräyksessä kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla Punainen Risti antaa apua äkillisen onnettomuuden kohdatessa. Kahden viime vuoden aikana Punainen Risti on ollut Varsinais-Suomen piirin alueella mukana auttamassa yhteensä 31 äkillisessä onnettomuustapahtumassa, joista suurin osa on ollut tulipaloja.

Punaliiviset Nälkäpäivä-lipaskerääjät ovat liikkeellä eri puolilla maata torstaista lauantaihin. Myös monet koulut ovat mukana Nälkäpäivässä.

SPR Salon osasto järjestää lipaskeräyksen ja myy nälkäpäiväleipää Salon torilla torstaina ja lauantaina klo 9–13. Lisäksi lipaskerääjiä on Salon K-Citymarketissa ja kauppakeskus Plazassa.

Vapaaehtoiset lipaskerääjät voivat ilmoittautua SPR Salon osaston toimistossa (Paasionkatu 6, Salo), joka on keräyspäivinä avoinna to–la klo 8–9, to–pe klo 17–18 sekä lauantaina klo 14–15. Näinä aikoina voi hakea keräyslippaan ja palauttaa lippaan takaisin toimistolle.

SPR Halikon osaston vapaaehtoiset järjestävät lipaskeräyksen Halikon Prismalla torstaista lauantaihin, ja Perniön osasto järjestää keräyksen Perniön K-Supermarketin, S-Marketin ja ABC liikenneaseman luona perjantaina klo 9–19 ja lauantaina klo 9–15. Perttelin-Kuusjoen osasto järjestää keräyslippaita oman alueensa kauppoihin.

SPR Someron osasto järjestää lipaskeräyksen torstaista lauantaihin Somerolla kauppojen kassoilla ja katukuvassa. Kosken osaston lipaskerääjät ovat lauantaina Koskella kauppojen edessä, ja perjantaina myös lukiolaiset ovat kerääjinä. Lisäksi lippaita on joissakin yrityksissä.

Marttilan osasto järjestää lipaskeräyksen ja myy lisäksi nälkäpäiväleipää ja hernekeittoa lauantaina klo 9–12 Marttilan Salen edessä.

Paimiossa koulujen oppilaat toteuttavat lipaskeräyksen torstaina Paimion S-Marketin ja K-Marketin luona. Perjantaina ja lauantaina lipaskeräys on samoissa paikoissa sekä lisäksi Tokmannilla. Keräyslippaita voi hakea pe–la klo 10–12 SPR Paimion osaston toimitilasta (Sähköyhtiöntie 2).