Punakone jauhoi kultaa – Ankkuri ja PR jäivät kauas kärjestä Pyrinnön hallitsemissa SM-viesteissä

0
Paimion Rastin Milja Väätäjä lähetti Aleksandra Hornikin toisena ankkuriosuudelle.

Tampereen Pyrintö hallitsi Mikkelin TornimäessäsuunnistuksenSM-viestejä viemällä mestaruudet niin naisissa kuin miehissäkin.

Naisten voitto tuli ylivoimaisella seitsemän minuutin erolla ennen MS Parmaa ja Suunta Jyväskylää. Miesten viestissä taisteltiin kullasta loppuun saakka ja Pyrinnön ankkuri Aleksi Niemi oli maalissa 35 sekuntia ennen Kalevan Rastin salolaislähtöistä ankkuria Miika Kirmulaa. Helsingin Suunnistajat otti pronssia.

Tornimäen hiihtokeskuksen maasto osoittautui monille joukkueille hankalaksi hallita.

Naisten kilpailussa Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola ja Anni Haanpää petasivat ankkuri Venla Harjulle selvän etumatkan. Lähimpänä takaa lähti Paimion Rasti, joka Ina Westerlundin ja Milja Väätäjän hienoilla juoksuilla oli vain 2.30 jäljessä.

31-vuotias MM-mitalisti (sprintti, keskimatka ja viesti) Harju ei tilaisuutta hukannut. Harju oli nyt 18. kerran Pyrinnön SM-viestijoukkueessa ja sai nyt 13. mitalina ja kahdeksannen viestikultansa.

– Tiesin, ettei tarvitse hosua. Varma suunnistus näillä hiukan hankalilla rastipisteillä oli nyt hyvä taktiikka, hän sanaili maalissa.

Paimion Aleksandra Hornik ei osunut rastilipuille riittävän tarkasti ja PR valahti lopputuloksissa seitsemänneksi.

Angelniemen Ankkuri ei pystynyt puolustamaan viimevuotista yllätysmestaruuttaan menestyksekkäästi. Sanna Ylikylä, Emily Kemp ja Sanna Kauppila ylsivät nyt sijalle 14. Mitalimahdollisuudet kaatuivat jo aloitusosuuden vaikeuksiin.

Pyrinnön naistrio Anni Haanpää (vas.), Venla Harju ja Lotta Karhola oli nopein Mikkelin SM-viestissä.

Miesten neljän osuuden kilpailu säilyi jännittävänä aivan viimeisille rasteille asti. Kolmannella osuudella Pyrinnön Elias Kuukka nosti tamperelaiset johtoon, mutta edellisen päivän sprinttimestari Aleksi Niemeä lähtivät 39 sekunnin sisällä takaa-ajamaan Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho ja joensuulaisen Kalevan Rastin Miika Kirmula.

Kirmula siirtyikin johtoon jo radan alkupuolella, mutta yhden rastivälin epäonnistuminen päästi Pyrinnön uudestaan kärkeen.

– En osaa sanoa, oliko se väärä reitinvalinta vaiko suunnistusvirhe. Joka tapauksessa se rastiväli meni huonosti. Suunnistamalla tämä ratkesi, nopeilla kintuilla nytkin liikkeellä ollut Kirmula totesi.

Pyrinnön ankkuri Niemi satsasi viime vuonna ja tämän vuoden keväällä ratajuoksuihin tavoitteenaan menestys sprinttikilpailuissa. Se projekti ei täysin nappiin mennyt, mutta nyt siitä oli kuitenkin hyötyä.

– Kiersin aina polkua ja latupohjia, milloin vain oli mahdollista, Niemi selvitti.

– Tuntuu kyllä hyvältä, kun tuli kahden mestaruuden viikonloppu, hän viittasi lauantain niukkaan sprinttikultaan.

Niemen alkukausi ei ollut paras mahdollinen, eikä hän mahtunut maastomatkoilla MM-joukkueeseen.

Viestimestaruus oli tamperelaisille uusinta viime vuodelta, mutta sitä ennen oli mestaruuksissa 60 vuoden tauko. Mestaruuden uusijoita olivat Niemen lisäksi Kuukan veljekset Anton ja Elias. Aloittaja Otto Simosas oli kultapallilla ensikertalainen.

Teksti: Seppo Väli-Klemelä

Pyrinnön miesten joukkue Aleksi Niemi, Elias Kuukka, Anton Kuukka ja Otto Simosas uusi viime vuoden mestaruuden.
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments