Ruotsin superhakkuri Haak saapuu Saloon – LP Salo kohtaa Mestarien liigan alkulohkossa joukkueet Turkista, Ranskasta ja Italiasta

0
Ruotsalaisen superhakkurin Isabelle Haakin Vakifbank hävisi viime Mestarien liigan finaalin viime keväänä Coneglianolle erin 2-3. (Kuva: CEV)

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen toivoi torstai-iltana, että salolaisten kanssa samaan Mestarien liigan alkulohkoon arvottaisiin istanbulilainen Vakifbank, jossa pelaa ruotsalainen superhakkuri Isabelle Haak.

Toive toteutui, kun Vakifbank ja europeleissä nimellä LP Salo pelaava LP Viesti arvottiin B-lohkoon perjantaina Ljubljanassa.

– Ykköskorissa ei ollut kuin mestarisuosikkeja, joten Haakin Vakifbank oli toiveeni. Toinen hyvä vaihtoehto olisi ollut Paola Egonun Conegliano, Lemminkäinen kommentoi.

22-vuotias ja 196-senttinen Haak tuli suomalaisille tutuksi loppukesän EM-kisoissa, jossa hän takoi Suomea vastaan huimat 42 pistettä viidessä erässä. Ruotsin parhaiten palkatuksi naisurheilijaksi kutsuttu Haak oli Vakifbankin kanssa viime keväänä Mestarien liigan finaalissa, mutta hävisi sen toisen superhakkurin Egonun Coneglianolle.

– Lisäksi toinenkin toiveeni toteutui, kun saan valmentaa Giovanni Guidettin joukkuetta vastaan, Lemminkäinen kertoi viitaten Vakifbankin italialaiseen valmentajalegendaan.

B-lohkon muut joukkueet ovat Ranskan hallitseva mestari Mulhouse ja viime kaudella Italian liigassa kolmanneksi sijoittunut Monza, joka on myös Mestarien liigan ensikertalainen.

Kaiken kaikkiaan LP Salon arpaonnea voikin pitää hyvänä ellei erinomaisena.

– Kakkoskorissa (Mulhouse) oli tärkein se, että vältimme venäläisjoukkueen (Dinamo Moskova). Neloskorista taas urheilullisesti paras vaihtoehto olisi ollut karsija, mutta on todella hienoa lähteä Italiaan haastamaan huippujoukkuetta, Lemminkäinen summasi.

Jos oli päävalmentaja Lemminkäinen tyytyväinen arvontaan, niin sitä oli myös urheilutoimenjohtaja Lemminkäinen.

– Ei tarvitse hakea viisumeita Venäjään.

– Sekin oli hienoa, että vaikka olemme pelanneet europelejä yli 10 vuotta, niin jokainen vastustaja on uusi.

Tosin LP Viesti on kohdannut Mulhousen kahdesti harjoitusturnauksessa.

– Voitot ovat 1–1, Lemminkäinen muistelee.

Alustavan otteluohjelman mukaan LP Salon aloittaa Mestarien liigan Mulhousen vieraana marraskuun viimeisellä viikolla.

Ensimmäinen kotiottelu on anottu torstaille 9. joulukuuta, jolloin Salohalliin saapuu Haakin Vakifbank. Jouluviikolla LP Salo matkustaa Monzan vieraaksi Pohjois-Italiaan ja tammikuussa Vakifbankin vieraaksi Istanbuliin.

Mulhouse-kotiottelu on alustavasti 3. helmikuuta ja alkulohkon päättävä Monza-ottelu 15. helmikuuta.

Jatkopaikka on erittäin raskaan kiven alla, sillä lohkoista selviää jatkoon vain viiden lohkon voittajat sekä kolme parasta kakkosta.

LP Salo pelaa Mestarien liigan lohkovaiheessa jo kolmatta kertaa.

Kaudella 2014–2015 joukkue hävisi kaikki kuusi otteluaan, mutta pakotti sekä saksalaisen Dresdnerin että italialaisen Busto Arsizion viiteen erään. Busto Arsiziota vastaan LP Salolla oli jopa ottelupallo, jonka voitolla joukkue olisi jatkanut europelejään CEV Cupin pudotuspeleissä.

Kaudella 2019–2020 kyyti oli kylmempää: LP Salo voitti avausottelussaan erän puolalaiselta Lodzilta, mutta loput viisi ottelua päättyivät 0–3-tappioon. Tuolloin lohkossa oli kovat istanbulilaisseurat Fenerbahce ja Eczacibasi.

Viime kaudella LP Salo olisi ollut paikka Mestarien liigan lohkovaiheessa, mutta joukkue luopui paikasta koronaviruspandemian aiheuttamien matkustusrajoitteiden vuoksi.

LP Salo on pelannut vuosina 2008–2020 yhteensä 62 eurocupin ottelua.

Naisten Mestarien liigan alkulohkot:

A-lohko: Lokomotiv Kaliningrad (Venäjä), Rzeszow (Puola), Dresdner SC (Saksa), karsija kolmannelta kierrokselta.

B-lohko: Vakifbank (Turkki), Mulhouse (Ranska), LP Salo, Monza (Italia)

C-lohko: Novara (Italia), Dinamo Moskova (Venäjä), Dukla Liberec (Tshekki), THY Istanbul (Turkki)

D-lohko: Fenerbahce (Turkki), Beziers (Ranska), Maritza Plovdiv (Bulgaria), Ak Bars Kazan (Venäjä)

E-lohko: Conegliano (Italia), Chemik Police (Puola), Nyiregyhaza (Unkari), karsija kolmannelta kierrokselta.

Päivitetty klo 20.05: Juttu täydennetty kauttaaltaan.
Päivitetty klo 21.40: Tarkennettu LP Salon europelien määrää ja poistettu lause, että LP Salo olisi eniten europelejä pelannut suomalainen lentopalloseura.
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments