Salo lyhentää rokotusväliä

0
Salossa lyhennetään rokotusväliä kuuteen viikkoon.

Salon kaupunki lyhentää koronarokotusten väliä kuuteen viikkoon ja antaa myös kakkosrokotteen ilman ajanvarausta.

Salon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että muutokset tapahtuvat tästä viikosta alkaen. Koronarokotteen toisen annoksen saa Saktan rokotuspisteellä tai erikseen tiedotettavissa pop up -rokotuspäivissä ilman ajanvarausta. Saktan rokotuspiste palvelee ilman ajanvarausta tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 8–14 sekä keskiviikkoisin klo 8–17.

Mahdollisia ajanvarauksia ei tarvitse erikseen peruuttaa, vaan ne peruutetaan rokotuskäynnin yhteydessä.

Kattavan rokotussuojan saavuttamiseksi on toisen rokoteannoksen ottaminen erittäin tärkeää. Toiselle rokotuskerralle mentäessä on hyvä muistaa, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee rokotusväliksi vähintään kuutta viikkoa, koska sitä lyhyempi annosväli voi heikentää rokotustehoa.

Aikoja ensimmäiseen rokotukseen voi edelleen varata osoitteessa salo.terveytesi.fi tai soittamalla koronarokotusten ajanvaraukseen 02 772 3605 arkisin (ma-pe) klo 8–14. Myös muutokset jo varattuihin aikoihin tehdään soittamalla ajanvaraukseen.

Qr-koodillinen koronarokotustodistus on nyt mahdollista saada myös omalta terveysasemalta. Palvelu on tarkoitettu niille henkilöille, jotka eivät esimerkiksi puuttuvien pankkitunnusten vuoksi voi tulostaa todistusta Omakannasta. Qr-koodilla varustettua todistusta tarvitaan ainoastaan ulkomaille matkustettaessa.

Yli 95 prosenttia salolaisten rokotustodistuksista on saatavilla Omakannasta. Jos on lähdössä matkalle ja rokotustodistus ei näy Omakannassa, niin todistuksen saa ottamalla yhteyttä omaan terveysasemaan.

Salon rokotuskattavuus oli maanantaina ensimmäisen annoksen osalta 76,3 prosenttia ja toisen annoksen osalta 61,5 prosenttia. Molemmat luvut ovat yli Varsinais-Suomen ja koko maan kattavuuslukujen.

Rokotuskattavuus ilmoitetaan suhteessa kunnan koko asukasmäärään eikä suhteessa rokotettavien määrään eli 12-vuotta täyttäneisiin ja sitä vanhempien kuntalaisiin.