Salolaisnainen uhkasi liivijengillä – uhrilta ”revitään vaikka korvat irti”

0
Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomitsi kemiönsaarelaisen miehen räjähderikoksesta.

Liivijengillä uhattu salolaismies pelkäsi useita viikkoja ja vei perheensä turvaan anoppilaan. Puhelimessa uhkailleen naisen mukaan ”Bandidosin kaverit tulevat hakemaan rahat”. Nainen oli ilmoittanut, että uhrilta ”revitään vaikka korvat irti”.

– Asianomistajalla on ollut perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden olevan vakavassa vaarassa”, aluesyyttäjä Anniina Rytölä totesi käräjäoikeudessa.

Nainen oli tammikuisessa puhelussa sanonut olleensa jo yhteydessä Bandidosin lähipiiriin. Naisen mukaan hänellä oli yhteys rikollisjengin presidentin vaimoon.

Taustalla oli erimielisyys asuntokauppaan liittyvästä velasta. Syyttäjän mukaan velka oli uhkauspuhelun aikana vielä kasvanut huomattavasti.

Syytetty selitti oikeudelle, ettei uhkausta voinut ottaa vakavasti. Hän kertoi olleensa silloin melko voimakkaasti päihtynyt. Uhri puolestaan sanoi, että hän piti uhkailijaa väkivaltaisena ja uhkauksen toteutusta hyvinkin mahdollisena.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi tuomion maanantaina. Oikeus piti tekoa tavanomaisena, puhelimitse tehtynä laittomana uhkauksena. Oikeuden mukaan rangaistus on määrättävä asteikon alapäästä. Kolmikymppinen nainen sai neljäkymmentä päiväsakkoa, joka hänen tuloillaan tekee 210 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.