Salolaista perinnetietoista suomirokkia – Toyotan Takavalojen uusi kappale kertoo ikuisesta rakkaudesta

0
Toyotan Takavalot -yhtyeen uusi kappale Lähellä julkaistaan sunnuntaina. Kuva: Janne Rivinoja

Salolainen suomirock-yhtye Toyotan Takavalot julkaisee perjantaina 10.9. uuden kappaleen Lähellä. Yhtyeen perustajajäsen ja kitaristi Teemu Lavikkala kuvailee kappaletta perinnetietoiseksi suomirokiksi. Laulaja Jari Silokankaan sanoittama kappale kertoo ikuisesta rakkaudesta.

– Teksti käsittelee ikuista rakkautta ja sitä, vaikka toinen olisi kaukana tai siirtynyt jo rajan taakse, tuntee toisen silti lähellään, Lavikkala kuvailee.

Hän kertoo, että uusi kappale myötäilee toukokuussa julkaistun kappaleen kanssa rokimpaa linjaa kuin yhtyeen aiempi tuotanto.

– Tuntuu, että olemme yhtyeen uuden kokoonpanon kanssa kallellaan rokimpaan suuntaan. Biisi on kuitenkin tunnistettavissa meidän biisiksi.

Myös Salon iltatorilla tänä kesänä esiintynyt yhtye kertoo tekevänsä väkevää uutta tulemista ja työstää musiikkia nyt täysin omilla ehdoillaan. Myös ensimmäinen pitkäsoitto on suunnitteilla.

Yhtyeen kokoonpano on vuosien varrella vaihtunut, mutta kahdestaan bändin vuonna 2013 perustaneet Lavikkala ja Silokangas ovat pysyneet bändissä alusta saakka. Heidän lisäkseen bändiin kuuluvat kitaristi Ilkka Isotupa, basisti Tommi Koivula ja rumpali Aimo Lonka.

– Meillä on paljon uutta meneillään, sillä levy-yhtiömme vaihtui ja bändiin tuli kolme uutta jäsentä, Lavikkala kertoo.

Lähellä -kappaleesta tullaan julkaisemaan myös musiikkivideo kappaleen julkaisun yhteydessä. Lavikkala kertoo, että musiikkivideo on tehty tee-se-itse -meiningillä.

– Basistimme Tommi Koivula on ohjannut ja kuvannut uuden musiikkivideomme. Hän on hyvin luova sekä musiikillisesti että visuaalisesti.

Musiikkivideo on kuvattu Salossa, mutta kappale on nauhoitettu Tampereella yhdessä muusikko ja tuottaja Jani Viitasen kanssa.

– Olemme aiemminkin tehneet yhteistyötä Yö-yhtyeen alkuperäisen kitaristin Jani Viitasen kanssa. Hänen äänitysstudionsa on Tampereella, joten siksi kappale on äänitetty siellä, Lavikkala kertoo.