Salolaisten rallinuorukaisten avauskausi on ollut menestys – Nikkanen ja Salminen viikonloppuna SM-päätöskisassa Kokkolassa

0
Viime viikolla 15 vuotta täyttänyt Viljami Salminen vauhdissa toukokuun Rengas Turku -rallissa Salossa.

Rallin SM-sarja huipentuu viikonloppuna Kokkolassa kauden kuudenteen osakilpailuun. Salo UA:sta reitille lähtee kaksi nuorta kuskia: Tino Nikkanen ja Viljami Salminen.

18-vuotias Nikkanen aloitti ralliuransa vasta tänä vuonna. Ensimmäinen sprinttikisa oli helmikuussa ja ensimmäinen ralli toukokuussa Salossa. Siihen nähden tulokset ovat olleet hyviä: Länsirannikon ja Pohjanmaan ralleista tuli luokan kolmossija. Keravan rallissa Ford Fiesta R2 piti vaihtaa pikaisella aikataululla kansanauto Toyota Corollaan, jonka vetoakseli petti kesken erikoiskokeen.

– Koko kausi ollut yhtä oppimista, mutta tuntuu, että olen kehittynyt koko ajan, perniöläinen Nikkanen kertoo.

Nikkanen ja kartanlukija Pasi Nurmi ovat ennen päätöskisaa juniorien SM-pistetilanteessa kahdeksantena. Hyvä tulos Kokkolassa voisi nostaa nuorukaista roimastikin taulukossa ylöspäin.

– Ei ole mitään hajua, millaiset tiet siellä (Kokkolassa) odottaa. Lähdetään oppimaan ja hakemaan kokemusta. Jos vielä saisi pisteitäkin, Nikkanen toivoo.

Ensi kaudella Nikkanen jatkanee Fiestalla juniorien SM-sarjassa.

Viikko sitten 15 vuotta täyttänyt Viljami Salminen ajaa hänkin ensimmäistä kauttaan rallia. ”Suomen nuorimmaksi rallikuskiksi” tituleeratun Salmisen debyyttikausi on sujunut kerrassaan mainiosti: 11 kisasta on tullut viisi palkintopallisijaa.

Kokkolaan Viljami lähtee isä- Aku kartturinaan ja allaan tuttu Alfa Romeo 147. Kyseessä on viimeinen ralli Alfalla, joka laitettiin torstaina myyntiin. Viikonloppuna Saloon saapuu Salmisen ensi kauden auto, v-1600-luokan kilpuri Renault Twingo RS.

– Meillä oli jo yksi Twingo kaaritettuna, mutta sitten löysimme toisen, rata-autona käytetyn Twingon. Siihen pitää vaihtaa vaan sora-alusta, Salmisen tallin Janusmotorsin Jarkko Kanasuo kertoo.

Alun perin Kokkolan rallin piti olla Salmisen avauskauden viimeinen ralli, mutta nyt hän lähtee uudella Twingolla lokakuun lopussa Orimattilassa ajettavaan F-Cupin kisaan.

Ensi kaudella Salmisen suunnitelmissa on osallistua nuorten SM-sarjaan, joka alkaa jo tammikuussa Rovaniemellä paremmin Tunturirallina tunnetulla Arctic Lapland Rallylla.

Kokkolan SM-päätöskisan suurin mielenkiinto kohdistuu kuninkuusluokka SM1:een, jossa kärkikolmikko on seitsemän pisteen sisällä.

Luokkaa johtaa yllätysnimi Mikko Heikkilä ennen rallisuvun vesaa Emil Lindholmia ja hallitsevaa Suomen mestaria Teemu Asunmaata.