Salon Hyötykäyttö laajentaa Metsäjaanussa – Salon Imuautotkin varasi tontin alueelta

0
Salon Hyötykäytön tontti Metsäjaanussa on täyttynyt nopeasti. Nyt yritys on varannut kaupungilta neljä tonttia lisää.

Salon Hyötykäyttö Oy on laajentamassa toimintaansa Metsäjaanun teollisuusalueella.

Yhtiön nykyinen tontti Peikonkadun varressa on käynyt ahtaaksi, ja yhtiö on varannut Salon kaupungilta neljä tonttia lisää.

– Tilan tarpeen aiheuttaa pääosin nykyisen toiminnan kasvu. Jätteiden lajittelu ja hyötykäyttö tulevat koko ajan tehokkaammiksi, ja siihen tarvitaan lisää tilaa ja koneita, toimitusjohtaja Mikko Brandt perustelee.

Brandt laskee, että Hyötykäytöllä on jatkossa käytössään nelisen hehtaaria tilaa Metsäjaanussa. Lisäksi yhtiö jatkaa toimintaansa Satamakadulla Meriniityssä.

– Yhteensä käytössämme on laajennuksen jälkeen noin seitsemän hehtaaria tilaa, hän arvioi.

Hyötykäyttö tulee rakentamaan uusille tonteilleen käsittelykenttiä ja mahdollisesti myös hallitilaa tulevaisuudessa. Aikataulua Mikko Brandt ei tässä kohtaa halua lyödä lukkoon.

– Suunnitelmissamme on myös uutta toimintaa. Sitä koskevat neuvottelut ovat kesken, eikä niistä voi kertoa vielä enempää, hän sanoo.

Metsäjaanun itäpuolelle on laajentamassa myös toinen salolainen jätealan yritys.

Salon Imuautot Oy on varannut teollisuusalueelta yhden tontin, ja yrittäjä Henri Tiainen aikoo varata sen naapurista vielä toisenkin.

– Rupeamme tekemään siellä lietteiden vastaanottoa ja käsittelyä. Nykyinen halli Junnaronkadulla pysyy kalustohallina, Tiainen kertoo.

Luvat toiminnan aloittamiseksi ovat jo haussa, ja Henri Tiainen sanoo pyrkivänsä tontilla töihin niin pian kuin suinkin.