Salon väkiluku kääntyi taas pakkaselle

2
Salon väkiluvun kehitys kääntyi elokuussa pakkaselle hyvän alkuvuoden jälkeen. Loppuvuonna selviää oliko notkahdus vain hetkellinen. Arkistokuvassa vietetään joulun avausta Salon keskustassa. SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo.

Salon väkiluku näyttää alkuvuoden nousun jälkeen kääntyneen jälleen laskuun. Kun elokuun väkilukua verrataan tammikuun väkilukuun, miinusta on 67 henkilöä.

Se on huono uutinen kaupungille, jossa on ehditty jo iloita väkiluvun kasvusta kuluvana vuonna. Heinäkuun loppuun mennessä kaupungin väkiluku oli noussut lähes 50 ihmisellä.

Tilastokeskuksen elokuun väkiluvut ovat ennakkotietoja, jotka tarkentuvat myöhemmin.

Seitsemässä Varsinais-Suomen kunnassa väkiluku on pienentynyt elokuussa tammikuun väkilukuun verrattuna. Suurin pudotus on Loimaalla, jossa väkiluku on laskenut tammikuusta noin sadalla.

Salon lisäksi myös naapuri-Somero on elokuussa menettäjien joukossa.

Alueen kunnista eniten väkimääräänsä näyttää kasvattaneen Sauvo, jossa lisäystä on elokuun laskennassa 38. Myös Kemiönsaaressa on lähes 30 asukasta tammikuuta enemmän.

 

MAAKUNNAN suurimmat kasvajat löytyvät Turun kyljestä. Kaarinassa on 580 asukasta enemmän kuin tammikuussa.

Kaarinan väkimäärän kasvu on huikea menestystarina Varsinais-Suomen mittakaavassa. Turun väkiluku on kasvanut samassa ajassa reilulla 600 henkilöllä.

Turun kehyskunnista Raisio ja Lieto kasvavat selvästi Kaarinaa heikommin. Raisiossa väkiluku on noussut 230 henkilöllä tammikuusta ja Liedon noin sadalla.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tietäjä
2 vuotta sitten

Jos luette kommenttini edelliseen uutiseen samasta aiheesta, niin varoitiin, ettei vielä ole syytä ilakointiin.

Volkan
2 vuotta sitten

Ne oli varmaan vierailijoita ?