SDP:n Taimela: Perhevapaauudistus lisää työmarkkinoiden tasa-arvoa

1
Katja Taimela (sd.) toteaa asenteiden muuttuvan normien myötä. Kuva: Jukka-Pekka Flander

Salolaiskansanedustaja Katja Taimela (sd.) iloitsee perhevapaauudistuksen etenemisestä, ja korostaa uudistuksen merkitystä palkkatasa-arvon tavoittelussa. Hän näkee uudistuksen edistävän merkittävästi työmarkkinoiden tasa-arvoa, kun vanhempainvapaita voidaan käyttää tasaisemmin isän ja äidin välillä.

– Naisten asema työmarkkinoilla paranee, kun perhevapaat jakautuvat tasaisemmin vanhempien välillä. Sukupuolten palkkaerot tulevat tätä kautta kaventumaan, Taimela toteaa tiedotteessaan.

Hän toteaa muuttuvien normien myötä myös asenteiden muuttuvan esimerkiksi miesten perhevapaille jäämisen suhteen.

– Isiä kannustetaan käyttämään vanhempainvapaita ja olemaan kotona lapsen kanssa.

Taimelan mukaan uudistuksen ydin on tukea perheitä tavalla, joka joustaa perheiden tarpeiden mukaan. Perhevapaiden määrä kasvaa ja niiden käyttö on joustavampaa, kun vapaita voi pitää sekä osissa että osa-aikaisesti. Uudistuksessa on huomioitu myös perheiden monimuotoisuus.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Ulla Topi
1 kuukausi sitten

Vaikka itselläni ei ole lapsia mutta olen seurannut sisarten ja veljen perheille olisin suonut jo isyysvapaan mutta ei sellaisia mahdollisuuksia silloin esim 1978 ollut kun veljelleni syntyi ensimmäinen lapsi syntyi. En ainakaan muista että veli olisi ollut isyyslomalla. Onneksi nykyisin on paremmin huomioitu perhe.