Sivistyspuolen menot kasvavat Somerolla – erityistuen tarve lisääntyy eri ikäasteilla

0
Myös päivähoitoon tarvitaan lisää resursseja Somerolla. Kaupunki perustaa tammikuussa määräaikaisen päiväkotiryhmän, jotta kaikille tarvitseville saadaan hoitopaikka.

Sivistystoimen menot ovat selvässä kasvussa Somerolla. Sivistystoimen talousarvioesityksen mukaan henkilöstökulut nousevat tästä vuodesta 9,6 prosentilla.

– Erityistuen tarve kasvaa eri ikäasteilla, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Antti Kotti (sd.) huomauttaa.

Henkilökohtaisia ohjaajia ja pienryhmiä tarvitaan entistä enemmän vastaamaan kasvavan tuen tarpeisiin niin perusopetuksessa kuin varhaiskasvatuksessa.

Henkilöstömenoja nostaa myös uuden väliaikaisen päiväkotiryhmän perustaminen. Someron päivähoitopaikat ovat täynnä ja jonossa on kaksitoista lasta, jotka tarvitsevat hoitopaikkaa tammikuussa.

Sivistyslautakunta päätti, että päivähoitoon perustetaan määräaikainen päiväkotiryhmä tammikuun alusta heinäkuun loppuun. Ryhmään sijoitetaan kaksitoista lasta ja sinne palkataan varhaiskasvatuksen opettaja ja kolme hoitajaa.

Myös kiertäviä varhaiskasvatuksen lastenhoitajia tarvitaan ensi vuonna nykyistä enemmän.

Sivistyslautakunta käsitteli sivistystoimen esitystä ensi vuoden talousarvioksi, mutta palaa sen käsittelyyn vielä seuraavassa kokouksessa.

– Hyvä saada vähän lisää käsittelyaikaa, kun uusi lautakunta vasta aloitti, Kotti toteaa.

Talousarvioesityksen menot ovat toimintatuottojen jälkeen 12,5 miljoonaa euroa. Se ylittää kaupunginhallituksen antaman raamin 300 000 eurolla.