Somerolaisista 66 prosenttia on saanut molemmat koronarokotteet

0
Koronaepidemia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan edelleen rauhoittumassa. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Koronarokotukset ovat edenneet Salon seudulla hiukan nopeammin kuin koko Suomessa keskimäärin. Somerolla ensimmäisen rokoteannoksen on saanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan 78,1 prosenttia asukkaista ja toisen 65,9 prosenttia. Salon vastaavat luvut ovat 76,6 ja 63,0. Koko maan luvut ovat 73,3 ja 58,6.

Myös Kemiönsaaressa rokotukset ovat edenneet keskimääräistä ripeämmin. Ensimmäisen annoksen on saanut 78,4 prosenttia asukkaista, toisen 60,6.

Marttilassa puolestaan ollaan koko maata jäljessä: prosenttiosuudet ovat 69,8 ja 51,6.

Sunnuntaina THL raportoi ainoastaan 51 uutta koronatartuntaa. Saloon ja lähikuntiin ei merkitty ainuttakaan uutta tartuntatapausta, ainoastaan Turkuun kaksi.

STT:n mukaan sunnuntaina päivitetyt THL:n raportoimat luvut saattavat kuitenkin olla puutteellisia THL:n verkkopalveluiden huoltotöiden vuoksi. THL:n viestinnästä kerrottiin sunnuntaina STT:lle, että huoltotyöt ovat voineet vaikuttaa lukujen ajoihin järjestelmään ja luvut saattavat päivittyä järjestelmään alkuviikosta.