Someron palvelutalo tehdään betonista – tekninen lautakunta yksimielinen

0
Tervaskannon palvelutalon korvaavaan uuteen palvelutaloon tulee 62 paikkaa. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Someron uusi palvelutalo tehdään betonista. Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti teknisen johtajan Marko Mäkisen esityksen betonirunkoisesta talosta.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara suositteli kaupungille omassa lausunnossaan betonia puun sijasta. Ara perusteli betonin valintaa niin kustannuksilla kuin aikataululla.

Palvelutalosta laadittujen luonnosten mukaan 62-paikkaisen talon rakentaminen puurunkoisena lisäisi rakennuskustannuksia miljoonalla eurolla betoniin verrattuna.

Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle 750 000 euron lisämäärärahaa palvelutalon rakentamiseen.

Betonirunkoisen talon kokonaiskustannusarvio on 8,75 miljoonaa euroa. Kustannuksissa ei ole mukana uuden palvelutalon ja terveyskeskuksen väliin suunniteltua yhdyskäytävää, jonka kustannusarvio oli 400 000 euroa.

– Ara on suhtautunut yhdyskäytävään kielteisesti eikä sitä pidetty perusturvan puolella välttämättömänä, joten se poistettiin, Mäkinen kertoo.

Uusi palvelutalo tulee terveyskeskuksen tuntumaan. Se korvaa Tervaskannon palvelutalon, jonka alakerta on suljettu sisäilmaongelmien vuoksi.

Ara on tehnyt ennakkovarauksen 3,2 miljoonan euron avustuksesta palvelutalon alkuperäiseen kustannusarvioon liittyen. Kaupungin tavoite on, että Aran avustus kattaa lopullisista kustannuksista 40 prosenttia.