Someron urheilukentän remontti kolmannen kerran valtuustoon – kaupunginhallitus äänesti kaksi kertaa

2
Someron kaupunginvaltuusto käsittelee ensi maanantaina jo kolmannen kerran sitä, millainen remontti urheilukentälle tehdään. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Someron urheilukentän peruskorjaus menee kolmannen kerran kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Someron kaupunginhallitus äänesti maanantailta jatketussa kokouksessaan asiasta kaksi kertaa. Valtuustolle ehdotetaan, että peruskorjaus suunnitellaan uudelleen.

Ensimmäinen äänestys koski sitä, ottaako kaupunginhallitus kaksi viikkoa sitten tekemäänsä päätöstä ylipäätään käsittelyyn. Kaupunginhallitus päätti tuolloin, että entistä lukion väliaikaistilaa Solua ei korjata kentän puku- ja pesutiloiksi, vaan se myydään.

Kaupunginhallitus päätti ottaa asian listalle äänin 5–4 kaupunginjohtaja Sami Suikkasen esityksestä. Asian uutta käsittelyä kannattivat keskustan Tero Pirttilä, Jaana Kyyrä ja Mikko Virtanen sekä perussuomalaisten Matias Mäkinen ja Janne Nurmi. Uutta käsittelyä vastustivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jutta Varjus ja Henry Seppälä kokoomuksesta sekä SDP:n Riitta Lehtinen ja Taina Ruuhilehto.
Varjus kieltäytyi viime viikolla ottamasta asiaa esityslistalle.

Suikkanen esitti kaupunginhallitukselle kaksi viikkoa sitten tekemänsä esityksen mukaisesti, että Solu kunnostetaan urheilukentän puku- ja pesutiloiksi hyväksytyn hankesuunnitelman mukaisesti. Seppälä teki vastaehdotuksen, jota Varjus ja Lehtinen kannattivat.

Äänestyksessä Seppälän ehdotus esityksen tekemisestä valtuustolle voitti äänin 5–4. Rintamat olivat muuten samat, mutta perussuomalaisten Nurmi äänesti kokoomuksen ja SDP:n mukana Seppälän ehdotuksen puolesta.

Valtuustolle menevässä esityksessä ehdotetaan urheilukentän remontin uutta valmistelua. Esityksen mukaan nykyinen katsomo säilytetään ja se peruskorjataan. Solu myydään sen jälkeen, kun rakennuksessa oleville toiminnoille on löydetty uusi paikka. Huoltorakennuksen suunnittelu aloitetaan valtuuston aiemmin myöntämän määrärahan mukaisesti. Kenttäalueen kunnostus laitetaan uudelleen valmisteluun siten, että kenttää ei laajenneta, vaan se peruskorjataan nykyisen kokoisena.

Remontille esitetään 1,1 miljoonan euron määrärahoja tälle ja ensi vuodelle. Summasta 800 000 euroa on merkitty kenttäalueen kunnostamiseen, 100 000 euroa katsomon peruskorjaukseen ja 200 000 euroa urheilukentän huoltorakennukseen ja sosiaalitiloihin. Kohteisiin haetaan valtionavustusta.

Lisäksi keskustan sekä urheilukentän muiden liikunta-alueiden kunnostukseen ehdotetaan 60 000 euron määrärahaa.

Kaupunginvaltuusto käsittelee urheilukentän remonttia ensi maanantaina. Valtuusto on aiemmin käsitellyt kentän peruskorjausta joulukuussa 2019 ja joulukuussa 2020. Valtuusto myönsi tuolloin peruskorjaukselle tiukan äänestyksen jälkeen 1,7 miljoonan euron määrärahan teknisen lautakunnan hyväksymän peruskorjaussuunnitelman mukaisesti.

Hyväksytyn korjaussuunnitelman mukaan kentän nykyinen katsomo korvataan kevytrakenteisella katsomolla, kentälle lisätään juoksuratoja ja pesu- ja pukutilat kunnostetaan Soluun. Puku- ja pesutilat sijaitsevat nyt katsomon alakerrassa.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Arvovaltapeliä?
2 vuotta sitten

No onpa vaikeaa, onpa vaikeaa. Näin entisenä somerolaisena pidän naurettavana. Uudistus uudistuu ja kehitys kehittyy, vanha kaatuu uuden tilalta.

Arvovaltapeliäkö? Huonot häviäjät?

Demokratialla pyyhittiin takapuolta
2 vuotta sitten

Kolmas kerta osoittaa, että tappiolle jäänyt porukka ei anna periksi minkään edessä. Tämä jatkuu niin kauan, että he voittavat hinnalla millä hyvänsä. Samalla kokoomus ja SDP pyyhkivät demokratialla takapuoltaan empimättä. Kallista sirkusta veronmaksajille, kun rahaa heitetään taivaan tuuliin turhiin selvityksiin ja suunnitteluun.
Tässä tahtojen ylimarssissa mikään ei etene ja kaupunki kuihtuu, joten pitääpä alkaa miettiä parempia maisemia.