Someron urheilukentän remonttiin uudet sävelet – kaupunginhallituksen enemmistö haluaa käynnistää uuden suunnittelun

1
Someron kaupunginhallituksen enemmistö haluaa, että urheilukentän peruskorjaus suunnitellaan uusiksi. Samalla kaupunginhallitus linjasi, että nykyinen katsomo pitää säilyttää. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron kaupunginhallitus ei hyväksy urheilukentän vieressä olevaa Solun korjaamista kentän puku- ja huoltotiloiksi. Kaupunginhallitus katsoo, että lukion väliaikaiseksi tilaksi tehtyä rakennusta ei pidä korjata vaan se pitää laittaa myyntiin.

Samalla kaupunginhallitus linjasi, että koko urheilukentän peruskorjaushanke pitää laittaa uuteen valmisteluun uudelta pohjalta.

Kaupunginhallitus toteaa päätöksessään, että urheilukenttä pitää korjata kuntoon nykyisen kokoisena ja vanha katsomo pitää säästää. Samalla uudet pesu- ja wc-tilat tulee rakentaa joko katsomoon tai sen välittömään läheisyyteen erilliseen rakennukseen.

Kaupunginhallitus hyväksyi äänin 3–6 kokoomuksen Markku Mäki-Teerin tekemän esityksen. Mäki-Teeri oli kokouksessa Henry Seppälän tilalla. Esitystä kannattivat kokoomuksen lisäksi SDP:n ja perussuomalaisten edustajat. Perussuomalaisista Kirsti Kurki tuurasi Matias Mäkistä.

Keskustan kolme edustajaa kannattivat kaupunginjohtaja Sami Suikkasen esitystä, jonka mukaan Soluun olisi kunnostettu urheilukentän puku-, pesu- ja huoltotilat kaupunginvaltuuston aiemman päätöksen mukaisesti.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jutta Varjus (kok.) toteaa, että urheilukentän kenttäosan remontti voi alkaa vaikka samantien, jos vanha katsomo säilytetään.

– Katsomme myös, että pienempi kenttä riittää somerolaisille, Varjus sanoo.

Varjus huomauttaa, että Someron kaupunki on asettanut tavoitteeksi kiinteistöjen vähentämisen.

– Vähentäminen on hyvä aloittaa tästä väliaikaiseksi tarkoitetusta ja sähkölämmitteisestä 825 neliön tilasta. Pienemmät märkätilat kunnon perustuksilla ovat käyttökustannuksiltaan edullisemmat veronmaksajille pitkässä juoksussa.

Someron kaupunginvaltuuston viime joulukuussa tiukan äänestyksen jälkeen tekemän päätöksen mukaan urheilukenttä piti peruskorjata siten, että nykyinen katsomo korvataan uudelle kevytrakenteisella katsomolla ja kentän huoltotilat tehdään Soluun. Samalla kentälle piti lisätä juoksuratoja.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi äänestyksen jälkeen urheilukentän peruskorjauksen ensimmäisen kerran jo joulukuussa 2019. Peruskorjauksen alkaminen on kuitenkin viivästynyt, sillä kentän vanhasta katsomosta tehtiin suojeluesitys elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen. Ely hylkäsi hakemuksen, mutta siitä valitettiin edelleen Turun hallinto-oikeuteen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Somerolaista demokratiaa?
3 päivää sitten

Tämä on kyllä sellaista sirkusta niin kunnallisen demokratian kuin kaupungin suunnitelmallisen toiminnan kannalta. Eikö tätä jatkuvaa pelleilyä, jossa yksittäisten päättäjien jatkuvasti vaihtuva tahto menee kaiken yli ja rahaa palaa turhiin selvityksiin, saa todellakaan kuriin.