Suomalaisartistit soittavat rahaa nuorten mielenterveys­työhön – SSO ja LähiTapiola Etelä mukana haasteessa

0
Kuka tahansa voi ottaa haasteen vastaan ja lahjoittaa.

Korona-aika on lisännyt nuorten pahoinvointia ja ahdistuneisuutta. Keskiviikkona käynnistyvä Pidä huolta -haaste kerää rahaa nuorten auttamiseen ja tukemiseen yli 70 suomalaisen artistin voimin.

Valtakunnallisen kampanjan keskiössä on edesmenneen Pave Maijasen Pidä huolta -kappaleen uusi tulkinta.

– Nuoret tarvitsevat tukea nyt enemmän kuin koskaan. Nuorten auttamiseksi tarvitaan nyt laajasti sekä matalan kynnyksen apua että jokaisen nuoren mielenterveyttä tukevia toimenpiteitä”, MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi kertoo tiedotteessa.

Nuorten hätä näkyy matalan kynnyksen kriisipalveluissa. Esimerkiksi nuoria auttavaan Sekasin-chattiin tuli viime vuonna yli 170 000 yhteydenottoa, joista vain joka viidenteen pystyttiin vastaamaan. Suurin osa lahjoituksista kanavoidaan MIELI ry:n kautta keskustelupalveluun.

S-ryhmä ja LähiTapiola lahjoittavat kampanjan alkupääomaksi 500 000 euroa ja kannustavat suomalaisia lähtemään laajasti mukaan. Suur-Seudun Osuuskauppa ja LähiTapiola Etelä osallistuvat yhteensä 20 000 euron lahjoituksella.

Uudessa Pidä huolta -versiossa on mukana yli 70 suomalaista artistia, kuten JVG, Antti Tuisku, Haloo Helsinki!, Lauri Tähkä, Jenni Vartiainen, Erin, Anna Puu, Vesala, Samu Haber, Elastinen, Chisu, Mikael Gabriel, Behm ja Sanni.

Kuka tahansa voi osallistua haasteeseen lahjoittamalla pidahuolta.fi -sivuston kautta. Lahjoitustuotot ohjataan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen.