Valmet Automotive siirtynyt Salossa uusiutuvaan sähköön

0
Salon akkutehdas käyttää pelkästään suomalaisella tuulivoimalla tuotettua sähköä. Kuva: Valmet Automotive/Roni Lehti

Valmet Automotive on allekirjoittanut sopimukset, joiden myötä Salon akkutehdas, katto- ja kinematiikkajärjestelmien tuotekehityskeskus Saksan Osnabrückissä ja valmistustehdas Puolan Zaryssa käyttävät vain fossiilivapaata sähköä. Sopimukset vähentävät tehtaiden CO2-päästöjä yli 50 prosentilla, ja toimipaikoilla jatketaan hiilineutraaliuteen tähtääviä toimenpiteitä.

Valmet Automotive kertoo tiedotteessaan, että yhtiö on sitoutunut toimenpiteisiin, jotka tukevat kestävää kehitystä ja toteuttavat Pariisin ilmastosopimuksen vaatimuksia. Yritys on jo aiemmin ilmoittanut Uudenkaupungin autotehtaan CO2-päästöjen vähentyneen 70 prosentilla vuodesta 2019. Salon ja Zaryn sopimusten myötä kaikki Valmet Automotiven tuotantolaitokset käyttävät uusiutuvaa sähköä.

Salon akkutehdas käyttää vain suomalaisella tuulivoimalla tuotettua fossiilivapaata sähköä. Lisäksi tehtaalla valmistellaan siirtymistä ekovoimalaitoksen tuottaman kaukolämmön käyttöön, joka puolittaa kaukolämmön CO2-päästöt. Suunnitteilla on myös muita energiankulutusta vähentäviä toimenpiteitä.

– Salon akkutehtaan sähkösopimus on Valmet Automotivelle tärkeä askel kohti hiilineutraalia akkutuotantoa. Kestävän kehityksen arvot ovat lähtökohtana kaikille yrityksemme akkutehtaille, jotta voimme tukea asiakkaitamme kohti hiilineutraaliutta, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi tiedotteessa.

Salon, Zaryn ja Osnabrückin toimipaikkojen CO2-päästöjä on vähennetty hyödyntämällä uusiutuvia vaihtoehtoja sähkön ja energian tuotannossa, tehostamalla energiankäyttöä sekä vähentämällä energiankulutusta. Toimipaikkojen tärkein jatkokehityskohde CO2-päästöjen vähentämiseksi on siirtyminen lämmitysenergian tuotannossa uusiutuviin energialähteisiin.