Valmet Automotiven Salon akkutehtaalle uusi asiakas – tehdas laajentaa tuotantoaan korkeajänniteakkuihin

0
Akkujen kokoonpanolinja Valmet Automotiven Salon suursarjatuotantotehtaassa. Syksyn aikana Salossa on tarkoitus siirtyä kaikilla tuotantolinjoilla kolmivuorotyöhön, ja se vaatii satoja uusia työntekjöitä. Kuva: Roni Lehti/Valmet Automotive

Valmet Automotive on saanut toisen akkuihin liittyvän valmistussopimuksen Salon akkutehtaalle. Sopimuksen myötä Salon tehdas laajentaa tuotantoaan korkeajänniteakkuihin, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Uusi asiakkuus on merkittävä avaus Salon akkutehtaalle, jonka tuotanto on toistaiseksi keskittynyt 48 voltin akkuihin. Uuden valmistussopimuksen myötä Salon tehtaalla käynnistetään myös autoteollisuuden korkeajänniteakkujen tuotanto. Asiakasyritystä ei sopimusteknisistä syistä voida julkistaa. Tavoitteena on tuotannon käynnistäminen jo tämän vuoden aikana.

Tuotannon kasvun vuoksi Salon akkutehdasta on laajennettu 3 500 neliömetrillä. Laajennustyö alkoi loppuvuodesta 2020, ja nyt tehtaan kokonaispinta-ala on noin 23 500 neliömetriä. Suurin osa uudistilasta hyödynnetään logistiikan tarpeisiin, mutta samalla on laajennettu myös tehtaan tuotantotilaa. Uuden akkumallin tuotantolinja sijoittuu osittain tehtaan laajennusosaan.

– Valmet Automotiven akkuliiketoiminta kasvaa nyt erittäin nopeasti. Salon akkutehtaan uuden asiakkuuden myötä olemme julkistaneet jo viisi akkujen valmistussopimusta Suomen toiminnoissamme. Tämä on olennainen osa yrityksemme kasvustrategiaa, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi tiedotteessa.

Uusien logistiikkatilojen ja tuotantolinjan myötä Salon akkutehtaan sisäisessä logistiikassa otetaan käyttöön uutta, alan johtavaa teknologiaa. Korkeajänniteakun tuotantolinjalla materiaalitäydennyksistä tulevat huolehtimaan AMR-automaattirobotit perinteisen trukkiliikenteen sijaan.

 

Lue myös:

Valmet Automotive hakee Saloon jopa 300 uutta työntekijää – akkutehdas kasvaa kolmessa vuodessa nollasta yli 750 työntekijän yksiköksi