Vilppaan pojat SM-jahtiin Perniössä – Vilppaan tytöt pelaavat samassa lohkossa Espoossa

0
Liigassa hajaminuutteja pelannut Tuukka Juntunen (oik.) kuuluu Vilppaan U19-joukkueen avainpelaajiin. (Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Koripallon juniorien SM-karsintaturnaukset jatkuvat viikonloppuna, jolloin ratkaistaan vanhimman ikäluokan eli alle 19-vuotiaiden SM-sarjapaikat.

Vilpas osallistuu poikien karsintaan yhdellä ja tyttöjen karsintaan kahdella joukkueella.

U19-poikien karsintaturnaus pelataan Perniössä. Vilppaan lisäksi turnauksessa on ennakkosuosikki Tapiolan Honka, helsinkiläinen Sykki sekä Forssan Feeniks Basket.

Vilpas kohtaa lauantai-iltana kello 18 Sykin. SM-sarjaan selviää kahdella voitolla.

Vilppaan U19-poikien päävalmentajan Esa Mäkysen mielestä SM-sarjapaikka toisi seuralle tiettyä profiilia, mutta asia ei ole niin yksinkertainen.

– Tällä kaudella joukkueissa saa olla kaksi yli-ikäistä pelaajaa, jonka johdosta moni seura satsaa karsintoihin. Karsinnoissa tulee pelaamaan lukuisia liigapelaajia.

– Kovia seuroja tulee jäämään ykkösdivariin, mikä taas tarkoittaa sitä, että SM-sarjan ja divarin kärjen ero ei ole niin suuri, Mäkynen uskoo.

Honka on ikäluokan rankingykkönen, Vilpas 10:s, Sykki 11:s ja Feeniks 21:s. Eli lähtökohtaisesti toinen SM-sarjapaikka ratkaistaan Vilppaan ja Sykin välillä. Sykkiä valmentaa maan johtava koripalloselostaja ja Ura Basketia Korisliigassa valmentanut Kristian Palotie.

– Sykistä on vähän tietoa, mutta kaikki tietävät millaista korista Palotie haluaa pelata, selostajakollega Mäkynen naurahtaa.

Vilppaan joukkue on yksi SM-karsinnan nuorimmista, sillä joukkueessa on vain yksi yli-ikäinen (Alex Mäkikokko), kaksi 2003 syntynyttä ja loput ovat 2004 syntyneitä. Vilpas koki ison takaiskun, kun Kalle Määttäsen kausi päättyi alaraajavammaan.

U19-tytöissä Vilppaan joukkueet pelaavat samassa Espoon lohkossa yhdessä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin kanssa. Honka on rankingkakkonen, EBT 9:s, Vilppaan ykkösjoukkue 13:s ja Vilppaan 04–05-joukkue 21:s.

Oona Panulan valmentama Vilppaan ykkösjoukkue kohtaa lauantaina EBT:n ja Janne Sorsteen valmentama Vilpas 04–05 kohtaa Hongan. Mikäli kumpikaan Vilppaan joukkue ei veny yllätykseen, kohtaavat he toisensa sunnuntaiaamuna. SM-sarjaan pääsee tässäkin turnauksessa kahdella voitolla.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments