Ykköstä kohti höyryävä PIF oli kaikessa vähän parempi SalPaa – ”PIF on selkeästi lohkon kovin joukkue”

0
SalPan Efraim Mavengon maalitahti on hyytynyt loppukaudella pahasti. Kuva kesäkuussa Salossa pelatusta PIF-ottelusta.

SalPan jo ennestään ohut oljenkorsi Kakkosen B-lohkon voittotaistelussa katkesi lauantaina Paraisilla, kun sarjakärki Pargas IF otti 3–1-kotivoiton ”Joutsenista”.

Tulos sinetöi sen, ettei SalPa tule saamaan loppukauden aikana Piffeniä kiinni. Joukkueiden välinen ero on kymmenen pistettä, kun sarjaa on jäljellä enää kuusi kierrosta. PIF:n lohkovoiton ja sarjanousun puolesta puhuu erityisesti se, että joukkue kohtaa vielä kaksi kertaa putoamaan tuomitun sarjajumbon Tampereen Pallo-Veikot.

SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen myönsi PIF-tappion jälkeen realiteetit rehdisti.

– Ensimmäistä kertaa tällä kaudella vastustaja oli jokaisella osa-alueella piirun verran parempi. Jokainen pelaajamme antoi varmasti parhaansa, mutta se ei riittänyt näin laadukasta vastustajaa vastaan.

SalPa oli helisemässä avauspuolikkaalla. Gerson Lima torjui Gezim Vocan rangaistuspotkun ja Iku Leino pelasti kertaalleen pallon maaliviivalta.

Loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi varamiehinen SalPa siirtyi johtoon 58. minuutilla Virtasen mielestä heppoisesti tuomitulla rangaistuspotkulla, jonka laukoi verkkoon Jami Siirtola. PIF tasoitti välittömästi ja iski viimeisellä vartilla vielä kahdesti.

– Vaikka meillä olisi ollut kaikki mahdolliset pelaajat käytettävissä, niin en tiedä olisiko se silti riittänyt, Virtanen myönsi.

PIF on nyt erittäin todennäköisesti Kakkosen B-lohkon voittaja, mikä tietää sarjanousua. Virtaselle tämä ei ole yllätys.

– Kun miettii puitteita, kotiyleisöä ja pelaajamateriaalia, niin PIF on ollut lohkon selkeästi kovin.

SalPalla on loppukauden aikana mahdollisuus nousta vielä jopa sarjakakkoseksi.

– Nyt pitää asettaa uudet tavoitteet, Virtanen kertoi.

SalPan seuraavat ottelut ovat Grankulla IFK:ta vastaan. Ensimmäinen osa pelataan ensi lauantaina Salossa.

Kakkosen B-lohko: PIF–SalPa 3–1 (0–0)

Maalit:
58. Jami Siirtola 0–1
60. Yoonis Muse 1–1
76. Gezim Voca 2–1
80. Kevin Larsson 3–1

SalPan kokoonpano: Gerson Lima; Valtteri Peltola, Pekka Mattila, Samuel Olabisi, Severi Keskitalo (46. Eero Lehtinen); Exauce Madingu (65. Mikke Louhela), Niko Leskelä (38. Akseli Auranen), Jami Siirtola (v) (76. Miika Koski), Iku Leino; Niko Vuorela, Efraim Mavengo.

Yleisöä: 309.

SalPan seuraava ottelu: la 18.9. SalPa–GrIFK Urheilupuistossa kello 15.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments