110-tie oli poikki liikenteeltä Salossa

15

Valtatie 110 oli poikki liikenteeltä Salossa Halikonjoen ylittävän sillan kohdalta lauantai-iltana.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin, että 110-tiellä tapahtui puoli yhdeksän maissa peräänajo, jossa oli osallisena kolme autoa.

Yksi henkilö loukkaantui onnettomuudessa lievästi.

Pelastuslaitos oli paikalla ohjaamassa liikennettä, kunnes autot saatiin hinattua pois onnettomuuspaikalta.

Sähkettä muokattu kello 22.30. Osallisena kolme autoa. Yksi ihminen loukkaantui lievästi.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mahtaa olla ruuhka
1 kuukausi sitten

Tällä 110-tiellä Salossa on tolkuttoman kova kaupunkien välinen liikenne siihen nähden, että nopea ja moderni moottoritie kulkee rinnalla. Ymmärrän lyhyen lähiajon, mutta rekat ja pitkän työmatkaliikenteen osoittaisin jämäkästi moottoritien puolelle.

Sujuvuus
1 kuukausi sitten

Enpä tiedä oletko koskaan poistunut Salon tai Suomen rajojen ulkopuolelle? Salossa tai yleensä Suomessa ei ole kovaa tai ruuhkaliikennettä! Suomen liikenne on kauttaaltaan väljää ja hyvin sujuvaa, lukuun ottamatta 70 prosenttia autoilijoista, jotka ovat täysin ajotaidottomia! Liikenne on täynnä alinopeutta ajavia nukkujia, jotka eivät ymmärrä liikenteen sujuvuudesta yhtikäs mitään!

MDI
1 kuukausi sitten
Reply to  Sujuvuus

Salossa on turhia ja älyttömän hitaita liikennevaloja, esim. Marian-ja Asemakatujen risteys. Salolaisten pitää ilmeisesti aina myös katsoa vaihdekepin nupista missä on ykkönen. Toki sen jälkeen vasta, kun on ensin jännitetty minkä värinen valo syttyy punaisen ja keltaisen valon jälkeen. Tämä tietysti yksitellen eli parin kolmen auton jälkeen loput jäävät siihen valoihin tupruttelemaan.

Jokuhassu
1 kuukausi sitten

Siellä on menossa automiitti ja sen takia ketjukolari.

Ehkä 110-tie kuitenkin parempi?
1 kuukausi sitten

Ehkäpä autoilijat, niin raskas liikenne kuin pitkämatkalaiset kokevat 110-tien olevan kuitenkin parempi ajaa kuin moottoritie ja siksi suosivat sitä.

110-tieltä kun pystyvät helposti esimerkiksi jakeluautot koukkaamaan keskustaan ja lastin toimitettuaan taas takaisin 110-tielle.

Jos nyt kuitenkin annetaan työmatkalaisille ja raskaalle liikenteelle vapaus valita, että ajavatko motarilla tai maantiellä.

Anne Tenha
1 kuukausi sitten

Seitsemän vuotta ajanut 110- tietä vuorotyön vuoksi ja nauttinut vuodenaikojen mukaan vaihtuvista maisemista. Noudatan nopeusrajoituksia enkä tiettävästi nuku ratissa. Vaaralliset ohitukset väistyneet ohituskaistojen ansioista. Hirvieläimet on pakko havaita etteivät päädy konepellilleni….110- tie kuuluu kaikille! Morkkaamisen voisi lopettaa.

Mä vaan
1 kuukausi sitten

Polttoaineen kulutus on pienempää alhaisemmalla ajonopeudella. Suorastaan ympäristöystävällinen vaihtoehto. Moottoritiellä on niin monta mielensäpahoittajaa, jos siellä ajaa 80 kilometrin tuntinopeudella. 110-tie on suurelta osin Salon kaupungin sisäistä liikennettä. Toki kyseistä tietä käytetään paljon moottoritielle ajoon myös. Itsekin menen mieluusti Muurlasta motarille, kun kuljen pääkaupungin suuntaan.

Soka
1 kuukausi sitten

Kyllä, ajavat mieluiten Hangon-Turun väliä 110-tien kautta.

Muurlanportista matkaan
1 kuukausi sitten

Liikenteeseen moottoritielle olisi varmaan joustavampaa, jos aikoinaan olisi toteutettu Salaistentieltä liittymä moottoritielle. Tielaitos oli liittymän jopa valmiiksi numeroinut. Silloiset kuntapäättäjät kuitenkin tyrmäsivät ajatuksen. Nykyään kyseiseltä tieltä tulee uusittu yhteys Salon keskustaan ja olisi toimiva yhteys Salon keskustasta moottoritielle eikä tarvitsisi kiertää keskustasta Hämeentien kautta. Päättäjät ovat eläneet hetkessä ja visiointia tulevaisuuteen ei ole huomioitu. Kyseisen hankkeen äänekkäimmät vastustajat eivät ole enää perustelemassa mielipiteitään. Meidän pitää tyytyä edelleen ruuhkiin länsiliikenteessä 110tiellä nykyratkaisujen puitteissa. Käytännössä Muurlasta olet nopeammin Turussa kuin Salon keskustasta eikä tunnin junat tuo tähän yhtään helpotusta.

Jälestä viisas
1 kuukausi sitten

Päättäjät nimenomaan olivat kaukoviisaita, kun eivät tehneet turhaa liittymää kuihtuvaan kylään.

Kuskien kirjo
1 kuukausi sitten

Eihän 110-tiellä ole muuta ongelmaa kuin ali- ja ylinopeudet. Vanha kansa haluaa matkustaa mökille 65 km/h rajoituksen ollessa 80 tai 100 km/h. Nuorella sukupolvella on aikataulut mennä töihin ja kotiin, joten ohituksia tulee käytännössä paljon. Moottoritietä käyttävätkin ehkä eniten keski-ikäiset, joille on tärkeää edetä sujuvasti ongelmitta kaupungista toiseen.

Autoileva Autoilija
1 kuukausi sitten

Oli miten oli. 110-tie tai motari. Niin muuta liikennettä selkeästi hitaamman tulee antaa tietä ensimmäisen sopivan paikan tullen.
Motarilla niitä on vähän, mutta 110-tie on täynnä lija-autopysäkkejä, jonne on luvallista väistää ja antaa näin tietä.
Pitää vain seurata taustapeiliä ja luopua asenteesta ”minulla on tähän oikeus” ja hyväksyä se, että matka hidastuu entisestään, kun on annettava tietä.

Autolla
29 päivää sitten

Ei se nyt ihan noinkaan mene, merkinnee se pyöreä merkki, jossa numeroita myöskin jotain?
En todellakaan ala väistelemään, jos ei nopeuteni riitä herralle.

keijo.k
28 päivää sitten

On ehkä syytä ottaa lähtiessään hieman huomioon se että saattaa jostain syystä tulla muutamien sekuntien hidastuksia. Kaikilla tienkäyttäjillä on yhtäläiset oikeudet liikkumiseensa.

Qwerty
1 kuukausi sitten

110-tie on pimeä kuolemanloukku täynnä hirviä ja peuroja. Ja talvella ne kauheudet vasta alkavat.