Aho, Teräväinen ja Kotkaniemi nuijivat Montrealin

0

Torstain NHL-kierros kehittyi suomalaiskiekkoilijoiden ilotulitukseksi. Montrealissa Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi juonittelivat voittopisteet maalein 4-1 Carolinalle, Patrik Laine ratkaisi jatkoajalla Columbuksen kotivoiton New York Islandersista, ja Floridassa Anton Lundell auttoi kotijoukkueen voittoon Coloradosta.
Myös New Jerseyn Janne Kuokkanen onnistui maalinteossa.
Onnistuminen taisi olla makeinta Hurricanesin Kotkaniemelle. Hän pelasi uudessa seurassaan ensi kertaa edellistä seuraansa Canadiensia vastaan, joutui kuuntelemaan yleisön jatkuvia buuauksia, mutta onnistui silti ohjaamaan maalin edustalta ensimmäisen maalinsa Hurricanesille.
Kotkaniemi viimeisteli kolmannen erän puolimaissa Carolinan 3-1-johtomaalin Brady Skjein ja Ahon syötöistä.
– Se tuntui tosi hyvältä, Kotkaniemi tunnusti NHL:n nettisivuilla.
– Oli helpottavaa tehdä maali kahden maalittoman pelin jälkeen ja tuntui mahtavalta saada se alta pois juuri Montrealissa.

Turbon oivalluksesta

Aho viimeisteli Teräväisen syötöistä Hurricanesin 1-0-maalin ylivoimalla ja 4-1-maalin viimeisellä peliminuutilla. Aho laukoi ensimmäisen maalin suoraan ”Turbo” Teräväisen upeasta poikittaissyötöstä ja toisen kotijoukkueen tyhjään maaliin.
Aho, Teräväinen ja Kotkaniemi pelasivat ottelun samassa ketjussa. Kolmikon kokonaistulos oli kolme maalia ja kolme syöttöpistettä.
– Jesperi pelasi mielestäni hyvin, ja koko ketju onnistui, Aho totesi Hurricanes Twitter-tilillä.
– Ja oli myös kiva tehdä kauden ensimmäinen maali, sillä aina sitä odottaa. Sain ylivoimalla Turbolta hyvän syötön, joten siitä oli helppo osua.

Laserin tarkka Laine

Laine oli Columbuksesa yhtä juhlavissa tunnelmissa. Hän ratkaisi 3-2-kotivoiton Islandersia vastaan, kun jatkoaikaa oli pelattu vajaat kaksi minuuttia.
Laine haki vapaan paikan ja sujautti tarkan laukauksen maalivahti Ilja Sorokinin polvisuojuksen yli takanurkkaan. Osuma oli Laineen toinen jatkoaikamaali alkaneella kaudella.
Laine sai syötön puolustaja Zach Werenskiltä vastustajan siniviivan tuntumassa.
– Ajattelin ensin vain pitää kiekon ja siirtyä keskialueelle, mutta tajusin samalla, että vastustajalla on pitkä vaihto alla. Ajattelin yrittää jotain, pääsin eroon vastustajasta ja päätin laukoa, Laine kertasi tilannetta NHL:n nettisivuilla.
– Olin saanut maalivahdiltamme Manny Legacelta vinkin vetää matalia mailakäden kilven alle, ja sinne se meni.
Florida kellisti Coloradon kotonaan 4-1, ja Lundell kokosi toisesta perättäisestä ottelusta tehopisteet 1+1. Torstaina Lundell sai syöttöpisteen Sam Reinhartin 1-0-maalista ja viimeisteli voittonumerot tyhjään maaliin reilu minuutti ennen peliajan loppua.

https://www.nhl.com/news/carolina-hurricanes-montreal-canadiens-game-recap/c-326876634
https://twitter.com/canes?lang=fi
https://www.nhl.com/news/new-york-islanders-columbus-blue-jackets-game-recap/c-326876532

Pasi Rein

STT

Kuvat: