Eerikkilän stadionista Jari Litmanen Areena – ”Tämä on suuri kunnia”

0
Jari Litmanen tutustumassa nimikkoareenaansa yhdessä Antti Rannan (vas.), suomalaisen jalkapallolegenda Simo Syrjävaaran, isänsä Olavi Litmasen sekä maajoukkueen pitkäaikaisen huoltajan Kai Kyntölän kanssa. (Kuva: Lassi Puhtimäki)

60 kilometrin päässä Salon keskustasta sijaitsevan Eerikkilän urheiluopiston jalkapallostadion on nimetty Jari Litmanen Areenaksi.

– Tämä on minulle henkilökohtaisesti suuri kunnia, Litmanen kommentoi Eerikkilän tiedotteessa.

– Hienoa, että Jari vastasi myöntävästi ehdotukseemme. Tämä on iso asia Eerikkilälle ja suomalaiselle jalkapallolle, Eerikkilän salolainen toimitusjohtaja ja Litmasen entinen maajoukkuekaveri Petri Jakonen kertoo.

Areenan käytävälle on rakennettu kunniakäytävä, jossa esitellään Litmasen lisäksi muita suomalaisen jalkapallohistorian merkittäviä ihmisiä. Kunniakäytävällä on kuvat jokaisesta yli 100 aikuisten maaottelua pelanneista sekä luettelo jokaisesta maajoukkuepelaajasta.

– On tärkeää, että myös tulevat sukupolvet saavat kokonaiskuvan suomalaisesta jalkapallohistoriasta. Jarin näyttämän esimerkin myötä he toivottavasti saavat ymmärrystä myös siitä, että kovalla työllä Suomestakin voi ponnistaa maailmankartalle, Jakonen muistuttaa.

– Saamani kunnianosoituksen lisäksi on ihan yhtä tärkeää antaa arvoisensa huomio kaikille muillekin Suomen jalkapallohistoriaan vaikuttaneille henkilöille. Emme kukaan selviä, emmekä tule tulevaisuudessakaan selviämään yksin, vaan tarvitsemme mukaamme muita ihmisiä, Litmanen korostaa.

Vuonna 2013 valmistuneessa Jari Litmanen Areenassa on luonnonnurmikenttä ja 700 hengen katettu katsomo. Areenan pääkäyttäjät ovat naisten ja nuorten maajoukkueet.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments