Hallitus sai eduskunnan luottamuksen – perussuomalaisten ja Liike Nytin välikysymys koski maahanmuuttopolitiikkaa ja taloudenpitoa

1

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 89-68. Eduskunnassa äänestettiin perussuomalaisten ja Liike Nytin tekemästä välikysymyksestä.
Välikysymyksen aiheena oli hallituksen maahanmuuttopolitiikka ja taloudenpito. Oppositiosta kokoomus ja kristillisdemokraatit eivät olleet mukana välikysymyksessä.
Perussuomalaiset ja Liike Nyt arvostelivat välikysymyksessään etenkin kaavailuja maahanmuuttajien perheenyhdistämisten helpottamisesta.
Perussuomalaiset ovat huolissaan siitä, että perheenyhdistämisen helpottaminen voisi lisätä niin sanottua ankkurilapsi-ilmiötä. Tällöin lapsi lähetetään edeltä Suomeen, minkä jälkeen hänen sukulaisensa pääsevät maahan perheenyhdistämisen nimissä.
Hallitus torjui perussuomalaisten arvostelun sillä, että mitään hallituksen esitystä perheenyhdistämisen helpottamisesta ei ole olemassa, minkä vuoksi koko välikysymyskeskustelua pidettiin jopa absurdina.
Kokoomus ja kristillisdemokraatit tekivät keskiviikkona hallitukselle omat epäluottamuslause-esityksensä.
Täysistunnossa äänestettiin ensin siitä, mikä kolmesta epäluottamuslause-esityksestä etenee lopulliseen äänestykseen. Lopulliseen äänestykseen pääsi perussuomalaisten ja Liike Nytin välikysymys.

STT

Kuvat:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pertti
1 kuukausi sitten

Pelkkää teatteria se välikysymys on. Tietysti kyllä on tärkeätä, että asioista keskustellaan paremmin. Hallituksen jäsenet eikä opposion porukkakaan saa äänestää niin kuin haluaa, vaan pitää äänestä niin kuin käsketään.

Tämäkö on oikeusvaltion demokratiaa? Minä sanon, ettei ole. Lähinnä menee Neuvostoliiton tyyliin, missä pitää totella puoluetta.