”Ihan hyvä, että Iinalle jäi vielä tavoitteita uralle”

0
Jenni Jantunen (vas.) todisti Iina Andrikopouloun lähes täydellistä hyökkäyspelaamista. Sanni Vallin oli toinen vain kahdesta plussan puolelle yltäneestä Helsinki Volleyn pelaajasta. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Helsinki Volleyn peliesitys Salohallissa oli yksi luokattomimmista, mitä lentopallon naisten mestaruusliigaparketeilla on nähty vuosikausiin. Siitä huolimatta tietyt tilastolukemat aiheuttavat oikeutettua ja positiivista OHO-oloa LP Viestin näkökulmasta.

Hakkuri Iina Andrikopoulou teki ensimmäisestä yhdeksästä hyökkäyksestään yhdeksän pistettä. Moista näkee äärimmäisen harvoin, on vastassa minkälainen puolustus ja torjunta tahansa.

– Se motivoi tosi paljon, kun peli kulkee tuolla tavalla. Siinä vaiheessa haluaa pitää hyökkäysprosentin sadassa: aina kun tuli passi, niin lähdin siihen ekstrakovaa, Andrikopoulou kuvaili.

Samaan harvinaisuuksien galleriaan menee 14 hyökkäyksestä 86 prosentin tehoilla tehdyt 12 pistettä ilman yhtään virhettä.

– Iinahan haluaisi tappaa kaikki pallot. Ihan hyvä, ettei sitä sadan prosentin tehoa tullut, niin hänelle jäi vielä tavoitteita lentopallouralle. Näytti jo pahalta, että hän saavuttaisi tavoitteensa, kuittasi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

LP Viesti–Helsinki Volley 3–0 (25–11, 25–9, 25–13)

LP Viestin pisteet/plusmiinus: Jessica Kosonen 6/+5, Emmi Mäki-Kojola 1/+1, Jenni Jantunen 5/+1, Anna Czakan 10/+6, Iina Andrikopoulou 17/+15, Saana Virtanen (passari) 2/0, Elena Becheva 7/+5, Linnea Kuusela 9/+5, Irina Mäkinen (passari) 1/-1. Liberojen vastaanottoprosentti: Netta Laaksonen 100, Anna Syrjälä 20.

Helsinki Volley: Janica Helenius 3/-4, Jemina Jäärni 0/-8, Sanni Vallin 4/+2, Mona Kokko 4/+1, Elina Lind 1/0, Tiia Heikkinen 2/-2, Irina Melnichuk (passari) 0/-1, Johanna Oikari 1/-6, Saimi Heikkinen 0/-1. Libero Sini Eerolan vastaanottoprosentti 35.

Hyökkäysprosentti: 56–20
Vastaanottoprosentti: 44–32
Torjuntapisteet: 9–2
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 13–1/14–10
Yleisöä: 613

SSS-pisteet: Andrikopoulou 3, Czakan 2, Kuusela 1.
Pistekilpailun tilanne: Andrikopoulou 5, Czakan ja Kosonen 4, Viktoriia Tuchashvili 3, Kuusela ja Virtanen 1.

OHO!

Ottelun yleisömäärä jäi lukuisista vapaalipuista huolimatta suhteellisen matalaksi.

LP Viestin seuraava ottelu: ke 20.10. LP-Vampula–LP Viesti kello 18.30 Tahto Areenalla.

Turbulenssia keskipelaamisessa – Jenni Jantuselle on tarjolla paljon vastuuta, ja passarikin on ehtinyt vaihtua usein

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments