Kemiön Lähipuodin hillo ja Tuorlan omenasiiderietikka menestyivät artesaaniruokakisoissa

0
Pohjoismaisten alkoholittomien juomien kultamitalin sai Agneta ja Tage Wilhelmisin ahvenenmaalainen tyrni-inkivääri-sitruunajuoma.

Viime viikonloppuna ratkottiin kuudetta kertaa Artesaaniruoka SM-mitalistit, tällä kertaa Ahvenanmaalla. Kilpailuun osallistui ruoka-artesaaneja koko Suomesta, kaukaisimmat kilpailijat aina Sodankylästä asti. Yhteensä kilpailuun osallistui 42 yritystä 75:llä tuotteella. Voittajia oli yhteensä 26, joista 12 sai kultaa.

Salon lähiseudulle Kemiöön ja Piikkiön Tuorlaan tuli kaksi kultamitalia. Kemiössä toimiva Lähipuoti / Närbodenin Vadelmaonni-hillo palkittiin kultamitalilla sarjassa maustetut hillot ja marmeladit, ja kultaa sai myös Peimarin koulutuskuntayhtymä Livian Tuorlan maaseutuopiston omenasiideriviinietikka luokassa maustekastikkeet. Kemiöläisen Laxtomtenin maustekastike Saariston suudelma sai kisassa hopeaa.

Suurin tuoteluokka oli leipomotuotteet, jossa oli kuusi alaluokkaa. Suomen Artesaaniruoka ry:n puheenjohtaja Eija Lamsijärven mukaan leipien monimuotoisuus oli suurta: vaihtelua toivat erilaiset leipäperinteet eri puolilla maata, erilaiset leivontamenetelmät ja eri viljojen, marjojen ja hedelmien yhdistelmät.

Kilpailuluokka Innovatiivisen artesaaniruuan kulta meni Lunch2Go -tuotteille Crenoco/Nordicforyou -yritykselle Keski-Suomeen. Tuotteet valmistetaan kestävällä tavalla aina raaka-aineista pakkauksiin ja kuljetuksiin.

Seuraava Artesaaniruoka SM järjestetään 21.-23.9.2022 Lappeenrannassa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments